Κρήτη: Κρέμασε σε καλάμι νεκρό πουλί για σκιάχτρο στον κήπο του και τοποθέτησε πινακίδα που προειδοποιεί για φόλες

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου κατέθεσαν καταγγελία χθες εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» εις βάρος του ιδιοκτήτη μιας μονοκατοικίας στην περιοχή της Σταλίδας, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει ως σκιάχτρο στον κήπο του μια νεκρή ενήλικη Κουρούνα, η οποία ήταν κρεμασμένη πάνω σε ένα καλάμι, δεμένη από το λαιμό και το πόδι, ενώ στον φράκτη είχε τοποθετήσει μια πινακίδα που έγραφε «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» ενημερώθηκε για το περιστατικό από ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ενημερωτική ιστοσελίδα www.e-storieskritis.gr και αμέσως κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος.

 

 

Η γραμματέας και δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη εξηγεί: «Μετά την καταγγελία η αστυνομία μετέβη στην περιοχή της Σταλίδας που μας είχαν υποδείξει ότι βρισκόταν κρεμασμένο το άτυχο πουλί.

Όντως οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι. Πρόκειται για μια μονοκατοικία, στον φράχτη της οποίας ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει πινακίδα που γράφει «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ», γεγονός που προϊδεάζει για πολλά πράγματα.

 

 

Το δύστυχο πετούμενο, που είναι ενήλικη Κουρούνα (που πολλοί τρέχουν να προστατεύσουν αν έχει χτυπήσει) ήταν κρεμασμένο πάνω σε ένα καλάμι, δεμένο από τον λαιμό και το πόδι.

Αφαιρέθηκε από τους αστυνομικούς και στάλθηκε στην Κτηνιατρική υπηρεσία Ηρακλείου  για νεκροψία ώστε να βρεθούν τα αίτια θανάτου του» ανέφερε μεταξύ άλλων η  κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.