Κρήτη: Σχηματίστηκε δικογραφία για τον άγνωστο δράστη που έσυρε σκύλο στην άσφαλτο στο χωριό Βατόλακκος

Δικογραφία σε βάρος του άγνωστου δράστη που έσυρε μια αδέσποτη σκυλίτσα στην άσφαλτο και στη συνέχεια την εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένη στην πλατεία του χωριού Βατόλακκος στον νομό Χανίων Κρήτης σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018.

Χάρη στην κινητοποίηση δύο νεαρών ανδρών που βρήκαν το ζώο γεμάτο πληγές από το σύρσιμο στην κοιλιακή χώρα και στις πατούσες  και στην άμεση παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών και ο Δήμος Πλατανιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα και έτσι η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει σχετικά: «Το απόγευμα (28 Ιουνίου 2018) λάβαμε ένα τηλεφώνημα από νεαρό κάτοικο του χωριού Βατόλακος, για ένα τραυματισμένο ζώο. Ο νεαρός περνούσε με ένα φίλο του από την πλατεία του χωριού και εντόπισε ένα μαύρο σκύλο που δεν μπορούσε να κουνηθεί και το δέρμα του φαινόταν καμένο από σύρσιμο, ενώ στο λαιμό του είχε περασμένο ένα σκοινί με γάντζο.

Τα παιδιά αναγνώρισαν το θηλυκό σκυλάκι, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες περιφερόταν αδέσποτο στο χωριό, χωρίς περιλαίμιο ή σκοινί στο λαιμό του. Ψάχνοντας να βρούμε εθελοντή να το μεταφέρει, ειδοποιήσαμε παράλληλα το Α.Τ. Πλατανιά. Ο υποδιοικητής κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης έσπευσε αμέσως στο σημείο και μας περιέγραψε την κατάσταση του ζώου που ήταν πολύ άσχημη.

 

 

Ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιάς κος Νίκος Δασκαλάκης, ο οποίος μας είπε να μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο Σαριδάκη και τα έξοδα θα καλυφτούν από τον δήμο. Όταν έφτασε η εθελόντρια από τα Χανιά, σοκαρίστηκε από τη θέα του ζώου, ήταν καμένο από σύρσιμο στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στις πατούσες, ενώ από τα εγκαύματα δεν μπορεί να περπατήσει και ήταν γεμάτο ψύλλους και τσιμπούρια.

Στο κτηνιατρείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για να ηρεμήσει και αύριο το απόγευμα θα υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες και το ζώο υπέμενε αβοήθητο τους πόνους. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο αλλά θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα αποθεραπείας.

 

 

Φιλοξενείται προσωρινά από μέλος μας και είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, το οποίο παρόλους τους πόνους της, κουνάει την ουρίτσα της και απολαμβάνει τα χάδια. Ευχαριστούμε τον κο Ιγγλεζάκη για την άμεση ανταπόκριση και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν, την Ηρώ, την Καμέλια, τη Νατάσα, την Έφη, την Έλενα και την Ελένη που τη φιλοξενεί προσωρινά.

Από το Α.Τ. Βουκολιών έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον εντοπισμό του δράστη, που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Συγχαρητήρια και στα δύο νεαρά παιδιά που δεν το προσπέρασαν. Ψάχνουμε φιλοξενία για τη σκυλίτσα, αφού τα σπίτια όλων των εθελοντών μας είναι γεμάτα από άρρωστα και τραυματισμένα ζώα» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσει αυτό το πλάσμα να επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» καλώντας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986522569 (19:00-21:00) ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]