Λέσβος: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε αδέσποτη γάτα με αεροβόλο όπλο στην Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης  διαδικασίας συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου 2019 ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσε σε βάρος του ο γείτονάς του στο Α.Τ. Μυτιλήνης, πυροβόλησε μια αδέσποτη γάτα με αεροβόλο όπλο από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Μέριμνας  Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ο δράστης ομολόγησε την πράξη του δικαιολογώντας μάλιστα τον εαυτό του λέγοντας στους αστυνομικούς ότι οι αδέσποτες γάτες του τρώνε τα καναρίνια του. Η τραυματισμένη γατούλα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου της αφαιρέθηκε το σφαιρίδιο που ήταν σφηνωμένο κοντά στην σπονδυλική στήλη και η κατάσταση της υγείας της εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη. 

Ο Σύλλογος Μέριμνας  Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή του συγχαίρει τον αυτόπτη μάρτυρα που κατήγγειλε τον γείτονά του και επισημαίνει τα εξής: «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε σήμερα (30 Ιανουαρίου 2019) και περί ώρα 4 μ.μ., περίοικος στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης ενώ έβγαινε από το σπίτι του άκουσε έναν πυροβολισμό που σχεδόν αμέσως ακολουθήθηκε από την κραυγή ενός πληγωμένου ζώου. Σηκώνοντας το βλέμμα προς τα πάνω, είδε στο μπαλκόνι έναν 50χρονο γείτονά του, ο οποίος κρατώντας ένα αεροβόλο όπλο έσπευσε να μπει μέσα στο σπίτι. Κλήθηκε αμέσως επιτόπου η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη, ενώ το όπλο κατασχέθηκε. Οι μάρτυρες μετέβησαν στο Α.Τ. Μυτιλήνης για την κατάθεση μήνυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και ως δικαιολογία είπε ότι οι αδέσποτες γάτες του … τρώνε τα καναρίνια!

Το τραυματισμένο ζώο, μια αδέσποτη γατούλα, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου η ακτινογραφία έδειξε ότι έφερε βλήμα αεροβόλου όπλου σφηνωμένο στο λαιμό της, κοντά στην σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση του ζώου παραμένει κρίσιμη. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά τραυματισμού και θανάτωσης ζώων με αεροβόλο όπλο.

 Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης συγχαίρει τους αυτόπτες μάρτυρες που έδρασαν άμεσα, και όπως όφειλαν! Πλέον τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι η τιμωρία ενός ακόμα  επίδοξου δολοφόνου ανυπεράσπιστων ζώων στην Λέσβο να είναι παραδειγματική».