Μανιακός καίει αδέσποτες γάτες στα Μάλγαρα του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης

Μια ακόμη καμένη αδέσποτη γάτα βρήκαν να περιφέρεται το βράδυ της Κυριακής στο χωριό των Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης η Αθηνά Λαμπαδάρη και η κόρη της Στέλλα Πιπίλιου, οι οποίες φροντίζουν τ’ αδέσποτα της περιοχής τους με δικά τους έξοδα.

Η γατούλα μεταφέρθηκε από τη  Χριστιάνα Καραθανάση και την Πηνελόπη Ρουφοπούλου στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Φέρει σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, στο σβέρκο και στ’ αυτιά που προκλήθηκαν από κάποιο οξύ που της έριξε ο σαδιστής δράστης που κυκλοφορεί ελέυθερος στο χωριό.  Όπως ανέφερε η Στέλλα Πιπίλιου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ενδεχομένως να σωθούν τα δύο της μάτια και να βλέπει κανονικά, αλλά από το ένα έχει χαθεί τελείως το βλέφαρο και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να παρουσιάσει επιπεφυκίτιδα κι άλλες μολύνσεις στο μέλλον.

 

 

Όπως κατήγγειλε η Στέλλα Πιπίλιου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά καμένη γάτα που βρήκαν σε διάστημα 8 μηνών και μάλιστα στην ίδια γειτονιά του χωριού των Μαλγάρων.

«Και οι τρεις γάτες που βρήκαμε καμένες προέρχονταν από συγκεκριμένη γειτονιά, οπότε αυτό με κάνει να υποπτεύομαι έναν και μόνο άνθρωπο από την περιοχή ως υπεύθυνο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των κτηνιάτρων ο δράστης έβαλε φωτιά στην πρώτη γατούλα που εντοπίσαμε στις 17 Ιουλίου του 2015, ενώ στις άλλες δύο έριξε στο σώμα τους κάποιο οξύ.

 

 

Για τα δύο πρώτα κρούσματα κάναμε καταγγελία στο Α.Τ. Χαλάστρας, αλλά οι αστυνομικοί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την υπόθεση με αποτέλεσμα ο δράστης να συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος των αδέσποτων» ανέφερε η Στέλλα Πιπίλιου στις “Ιστορίες Αδέσποτων”. Οι δύο πρώτες γατούλες μετά από μεταμόσχευση δέρματος και αρκετή φροντίδα κατάφεραν να θεραπευτούν και να βρουν τις καλύτερες οικογένειες, οι οποίες τις υιοθέτησαν.

 

 

Προφανώς και κάποιοι από το μικρό χωριό των Μαλγάρων θα γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων εις βάρος των ανυπεράσπιστων αδέσποτων γατιών, αλλά όπως είθισται να συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, επιλέγουν να συγκαλύπτουν τον εγκληματία συγχωριανό τους ενθαρρύνοντας τον με τη σιωπή τους να συνεχίσει να κακοποιεί τα ζώα. Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλάστρας δεν έδειξαν καμία προθυμία να διερευνήσουν τα δύο πρώτα περιστατικά κακοποίησης των γατιών συνιστά παράβαση καθήκοντος. Πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους τηρώντας και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και όχι να ενεργούν όπως θέλει ο καθένας.