Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά Κρήτης

Φρικτό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2016 πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά από δηλητηριασμένα δολώματα που κάποιος ή κάποιοι έριξαν ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές των Χανίων. Ένας κηδεμόνας μετέφερε τα πτώματα των σκύλων του, που δηλητηριάστηκαν στην περιοχή Βαρυπέτρου, στην αστυνομία για να γίνει τοξικολογική εξέταση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και προέβη σε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» σε ανακοίνωσή του αναφέρει για τις μαζικές δηλητηριάσεις τα ακόλουθα: «Κάθε μέρα οι φόλες έχουν την τιμητική τους, αλλά σήμερα (29 Σεπτεμβρίου 2016) τα ξημερώματα οι εγκληματίες «χτύπησαν» ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές και θρηνήσαμε πολλά θύματα ανυπεράσπιστων ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων. Στην περιοχή του Βαρυπέτρου το δηλητήριο είχε σκορπιστεί παντού, ενώ στον Αλικιανό δηλητηριάστηκαν δεσποζόμενα ζώα που βρήκαν όλα τραγικό θάνατο καθώς το δηλητήριο ήταν ισχυρό.

Ένας κηδεμόνας, συντετριμμένος, πήγε στη αστυνομία μαζί με τα πτώματα των ζώων για να γίνει τοξικολογική εξέταση από την κτηνιατρική και κατήγγειλε το περιστατικό. Από το μένος των θρασύδειλων δε γλύτωσε ούτε η περιοχή των Αγίων Αποστόλων πάνω από το γήπεδο, όπου εντοπίσαμε το πτώμα μιας δηλητηριασμένης σκυλίτσας, καινούριας στην περιοχή.

Όσοι εγκαταλείπετε μαζικά ζώα στους Αγίους Αποστόλους, νομίζοντας ότι είναι κυνοκομείο, αυξάνοντας καθημερινά τον πληθυσμό των αδέσποτων σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλείτε το θάνατο των αδέσποτων που διαβιούν εκεί, γιατί υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που έχουν βρει τη λύση για την απομείωση του πληθυσμού.

Κι αν η φωτογραφία σας φαίνεται σκληρή, αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα για όσους δε θέλουν να εθελοτυφλούν. Άλλωστε ο δράστης το εξέθεσε σε κοινή θέα στα μάτια των τουριστών που επισκέφτηκαν την περιοχή των Αγίων Αποστόλων το πρωί, παραδίδοντας μαθήματα πολιτισμού» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».