Μαζικές δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων στον Μονόλιθο Σαντορίνης

Σε ενημέρωση των αρμοδίων αρχών Εισαγγελίας και Αστυνομίας προέβη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για τις συνεχείς δηλητηριάσεις και άλλης μορφής κακοποίησης αδέσποτων ζώων στην περιοχή Μονόλιθος της Σαντορίνης. Τους τελευταίους μήνες βρήκαν φρικτό θάνατο από δηλητηρίαση αρκετά αδέσποτα ζώα, ενώ σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου ένα από τα νεκρά σκυλάκια βρέθηκε με κομμένο πόδι και ο τρόπος που έχει κοπεί παραπέμπει σε αιχμηρό όργανο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

 

 

Η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής κατονομάζουν συγκεκριμένο άτομο, το οποίο και έχει δηλωθεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία που έγινε στην Ομοσπονδία, ότι το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Θήρας όχι μόνο επέδειξε πλημμελή άσκηση των υποχρεώσεών του αλλά και ο αστυνομικός υπηρεσίας προσπάθησε να αποτρέψει την καταγγέλλουσα από το να καταθέσει γραπτά, όσα είχαν περιέλθει στην αντίληψή της για τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων σκύλων και γατών.
 

 

Στο βαθμό που οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι τα αστυνομικά όργανα της χώρας έχουν σαφείς οδηγίες τόσο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και επαγγελματισμό στα περιστατικά κακοποίησης ζώων, που έχουν λάβει μορφή μάστιγας στην χώρα μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Π.Φ.Π.Ο.