Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων στην Ιστιαία Βόρειας Εύβοιας

Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» με ανακοίνωση του καταδικάζει τη μαζική εξόντωση επτά σκύλων από φόλες στην Ιστιαία Βόρειας Εύβοιας και καλεί άμεσα το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού να πάρει θέση για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και να αναλάβει τα όσα νόμιμα ορίζει ο φιλοζωικός νόμος, ώστε να προστατεύσει και να περιθάλψει τις αδέσποτες ψυχές. 

Το σωματείο ειδοποιήθηκε από πολίτες για τη μαζική δηλητηρίαση σκύλων από φόλες, τα άψυχα σώματα των οποίων ήταν διάσπαρτα ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης.Πρόκειται για ζώα που φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής, τα οποία τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν στειρωθεί. 

 

 

Με αφορμή το νέο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» κα Λίλα Ευθυμιοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Απευθύνουμε και πάλι έκκληση για συμπαράσταση από όλο το φιλοζωικό κόσμο, μακριά από κλίκες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Η «Ήρα» είναι το νόμιμο Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν τιμούν κανέναν πόσο μάλλον τους φιλόζωους της Βόρειας Εύβοιας. 

 

 

Κοινός στόχος όλων μας είναι η προστασία κάθε αδέσποτης ψυχής, κάθε αδύναμου πλάσματος και όχι η προσωπική προβολή, οι φιέστες και οι φωτογραφήσεις για λόγους δημοσιότητας. Σε καθημερινή βάση τα περιστατικά κακοποίησης αυξάνουν όλο και περισσότερο. Οι Αρχές επιτέλους οφείλουν να σεβαστούν το νόμο και να συνεργαστούν με το Φιλοζωικό Σωματείο.  Από εμάς όλους εξαρτάται να σταματήσουν οι απανωτές δολοφονίες αθώων ψυχών. Οι Δήμαρχοι των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τα θέματα των ζώων με μια εντελώς διαφορετική οπτική, σύγχρονη, πολιτισμένη και αποτελεσματική προς όφελος ανθρώπων και ζώων».