Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων στην Καρδίτσα ενόψει Χριστουγέννων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν από κοινού ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας και το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω» ώστε με δική του εντολή να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Πλαστήρα στο κέντρο της Καρδίτσας και του άλσους του Παυσίλυπου προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες που σκόρπισαν δηλητηριασμένη τροφή με αποτέλεσμα 4 αδέσποτα σκυλιά και 2 γάτες να βρουν φρικτό θάνατο, κι άλλα ζώα της περιοχής να αγνοούνται.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας και το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο «Διασώζω» σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Μέρες Χριστουγέννων, μέρες χαράς για μικρούς και μεγάλους, δρόμοι φωτισμένοι. στολισμένες βιτρίνες, μια Παυσυλιπούπολη να υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους για να τους διασκεδάσει, αλλά όλα αυτά ανήκουν μόνο για το ανθρώπινο είδος και όχι για το ζωικό. Το ζωικό είναι πάντα το απεχθές, αυτό που χαλάει την εικόνα της πόλης, της Παυσυλιπούπολης, των πάρκων και της πλατείες, αυτών που δεν επιτρέπεται να συγκατοικούν μαζί με το ανθρώπινο είδος παρά το ότι το ανθρώπινο είδος τα εγκατέλειψε και τα έκανε να ζούνε αδέσποτα!

 

 

Νεκρά ζώα για ακόμη μια φορά στην πόλης μας, σκυλιά πάνω στην πλατεία ακριβώς δίπλα σε έναν παιχνιδότοπο, γάτες δίπλα από την παιδική χαρά που παίζουν παιδιά, ζώα που μαρτύρησαν βασανιστικά για μια καθαρή πόλη χωρίς αδέσποτα!

Ένα θέαμα που μόνο αποτροπιασμό προκαλεί και αηδία για το είδος μας, τον πολιτισμό μας και την παιδεία μας! Αλλά μπορεί να φανταστεί κανείς την εικόνα ενός παιδιού που μόλις έχει βγει από την υπέροχη Παυσυλιπούπολη, που χάρηκε και ξεναγήθηκε σε όλα τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και τον Αη Βασίλη να αντικρύσει ένα νεκρό ζώο δίπλα στο παρκάκι; Άραγε ποια εικόνα θα έχει να θυμάται από εκείνη τη μέρα;

 

 

Αλλά ξέρουμε εμείς φταίμε. Οι ανύπαρκτες Φιλοζωικές και ο Δήμος που δεν κάνει τίποτα για να μην υπάρχουν! Ο καναπές είναι πάντα ζεστός και αναπαυτικός για κριτική! Τι και αν οι Φιλοζωικές που εθελοντικά δίνουν τη ζωή τους και τον χρόνο τους χρόνια τώρα όχι μόνο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ζώων αλλά πολλές φορές και την ασφάλεια των πολιτών όταν αυτό χρειαστεί, τι και εάν εκατοντάδες φορές θα περιθάλψουν το ζώο που εσύ εγκατέλειψες, θα το μαζέψουν, θα το στειρώσουν, γιατί εσύ δεν προνόησες να το κάνεις και θα το βάλουν στους χώρους φιλοξενίας για να μην μετράμε στην πόλη ακόμη ένα αδέσποτο ακόμα και όταν αυτοί οι χώροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι με ζώα. Το είδε κανείς αυτό; Όχι. Ό,τι και να κάνουν ποτέ δεν θα είναι αρκετό για τον έναν που θα φτάσει για να βγάλει το μίσος του κάνοντας αυτά τα αποτρόπαια και καταδικαστέα εγκλήματα εις βάρος των ζώων!

Τι και αν ο Δήμος είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που εφαρμόζει το Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων; Τι και αν έχει κάνει δεκάδες συναντήσεις με όλους τους φορείς για τρόπους επίλυσης-συμμετοχής σε αυτό κοινωνικό θέμα; Το είδε κανείς; Όχι. Γιατί είναι πάντα πιο εύκολο στο να ρίχνουμε τα βέλη μας εναντίον αυτών των λίγων που πραγματικά αγωνίζονται χρόνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε αλλά χωρίς ακόμη και να θέλουμε να μάθουμε. Γιατί πάντα θα υπάρχει αυτός ο ένας που δυσαρεστείτε από κάποιο ζώο! Αυτή είναι η κοινωνία μας!

 

 

Με ενοχλεί ένας σκύλος; Η φιλοζωική φταίει που δεν το μάζεψε για να τα φτάσει 500 τα σκυλιά που φιλοξενεί, ο Δήμαρχος φταίει που δεν κάνει τίποτα, αλλά ποτέ δεν φταίει αυτός που το παράτησε αδέσποτο. Αυτός δεν φαίνεται! Αλλά όσα και να κάνουμε ποτέ δεν θα φαίνονται γιατί το πρόβλημα θα διογκώνεται όσο θα υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που θα τα εγκαταλείπουν χωρίς ίχνος ενοχής.

Τόσο ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας όσο και το Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σωματείο ΔΙΑΣΩΖΩ, αλλά και ο Δήμαρχος Καρδίτσας (θα βγάλει δική του ανακοίνωση) καταδικάζουν για ακόμη μια φορά τέτοιου είδους πράξεις που το μόνο που κάνουν είναι να αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας ενόψει των Χριστουγέννων και της όμορφης Παυσυλιπούπολης αλλά και τις υπέρογκες προσπάθειας των εθελοντών μεμονωμένων και μη!

 

 

Δύο από τα ζώα στάλθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας για νεκροψία καθώς ήδη έγινε μήνυση στην αστυνομία από φιλόζωη κυρία η οποία είχε την ατυχία να βρει δύο από τα σκυλιά που φρόντιζε χρόνια εκεί στην πλατεία και που παρά τις προσπάθειες να τα σώσει δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τα άλλα δύο σκυλιά και δύο γάτες βρέθηκαν σήμερα νεκρά καθώς αναζητούμε και άλλα ζώα που δεν βρέθηκαν και που δεν υπάρχουν στις περιοχές που ζούσαν! Ζητάμε από τον Εισαγγελέα να ανοιχτούν όλες οι κάμερες από τα γύρω καταστήματα για τον εντοπισμό του δράστη.

 

 

Πραγματικά λυπούμαστε για όλη αυτή την κατάσταση χωρίς τέλος κατά των ζώων που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε και μετά την πληρώνουν αυτά τα αθώα πλάσματα» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας και του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου «Διασώζω».