Με φόλες δηλητηρίασαν τέσσερις αδέσποτες γάτες που φρόντιζαν φιλόζωες στη Νάουσα της Πάρου

Τέσσερα αδέσποτα γατιά είναι ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός των ζώων που βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στη Νάουσα της Πάρου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς αγνοούνται πολλά γατιά από την γατοαποικία της γειτονιάς.

Τις γάτες φρόντιζαν καθημερινά δύο φιλόζωες γυναίκες, η Βαλέρια από το εστιατόριο «Υδρούσα» και η Μαρία Γαβαλά από το κατάστημα «Boudoir», η οποία ανέφερε για το περιστατικό: «Κι ενώ είχα μαζέψει όλα τα μπολάκια, στις 13:30 βρήκα εμετό με κομμάτια ξηράς τροφής έξω από το μαγαζί μου όπου ταΐζω, ενώ στο χώρο υπήρχε έντονη δυσοσμία. Το ένα από τα 4 γατιά ήταν ζωντανό έως τις 11 το πρωί και λίγη ώρα αργότερα στις 12.30 βρέθηκε νεκρό με αφρούς στο στόμα».

 

 

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, ενώ ο κτηνίατρος Αντώνης Λάμπρου διενήργησε νεκροψία στα νεκρά ζώα ώστε να σταλούν οι ιστοί για τοξικολογική ανάλυση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους, αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις δηλητηρίασης.

Όποιος θέλει να συμβάλει στα έξοδα της νεκροψίας και ιστολογικής ανάλυσης που ανέρχονται στα 150 ευρώ (120 ευρώ + ΦΠΑ) μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο Paypal: [email protected] ή στον τραπεζικό λογαριασμό του Φιλοζωικού Σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» στην Alpha Bank (ΙΒΑΝ: GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798) με την ένδειξη «Γάτες – Νάουσα».

 

 

Για κάθε πληροφορία για το έγκλημα απευθυνθείτε είτε στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου είτε στο  Φιλοζωικό Σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».