Ο ανεπιθύμητος σκύλος στο χωριό Μακρίσια Ηλείας ήταν πυροβολημένος

Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρεστένων «Νοιάζομαι» εντόπισαν τον άρρωστο και τραυματισμένο σκύλο που περιφερόταν το τελευταίο διάστημα στο χωριό Μακρίσια Ηλείας και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Ευθύμιου Τσιομήτα όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι το ανεπιθύμητο ζώο για τους κατοίκους, κάποιος το είχε πυροβολήσει για να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ο Σύλλογος σύμφωνα με την ανακοίνωσή του είχε δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους ντόπιους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν το εξαθλιωμένο ζώο ως «εστία μόλυνσης», αλλά δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια για να το βοηθήσουν. Αντιθέτως κάποιος επιχείρησε να το σκοτώσει πυροβολώντας το, γεγονός που οδήγησε τον Σύλλογο να καταθέσει καταγγελία στην Αστυνομία.

 Η κτηνιατρική γνωμάτευση 

Ειδικότερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι» επισημαίνει: «Ο Έκτορας περισυλλέχτηκε αργά το βράδυ της 11ης Ιουλίου 2019 από το χωριό Μακρίσια Ηλείας όπου κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα, μετά από εκατοντάδες τηλεφωνήματα που είχαμε δεχτεί. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο κ. Τσιομήτα και πέρα από την ερλιχίωση και την σαρκοκοπτική ψώρα που διαγνώστηκε ότι πάσχει, διαπιστώθηκε ότι έχει στο ύψος του ακρωμίου τραύμα από όπλο διαμέτρου 5 εκ. και φέρει και άλλα τραύματα από τα σκάγια.

Οι Μακρισαίοι θεώρησαν ότι το σκυλί είναι εστία μόλυνσης και ότι πρέπει να του αφαιρέσουν τη ζωή. Αυτό είναι το ανθρώπινο είδος. Ένα τόσο άκακο ζώο που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση όχι από επιλογή του αλλά από το ασυνείδητο «αφεντικό» του, έπεσε στα χέρια δολοφόνου. Είναι ντροπή να συμπεριφέρεστε έτσι στα ζώα».