Ο πυροσβέστης κατήγγειλε τον οδηγό που είδε να χτυπά σκόπιμα με το Ι.Χ. του τον σκύλο που φρόντιζε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αργοστολίου

Τον οδηγό του οχήματος που το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 χτύπησε σκόπιμα με το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζαν εδώ και τρία χρόνια οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου κατήγγειλε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου ο πυροσβέστης Α.Γ., ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο σκυλάκος, που τον φώναζαν Πυροσβέστη  2, μεταφέρθηκε ημιαναίσθητος από τους πυροσβέστες στον κτηνίατρο κ. Ελευθέριο Ψαρρό και παρά τις προσπάθειες του να τον κρατήσει στη ζωή τελικά κατέληξε εννέα ώρες μετά το τροχαίο.

 

 

Ο πυροσβέστης Α.Γ., με την υποστήριξη μελών του ΔΣ του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», έδωσε ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου και παρέθεσε όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί για την ταυτότητα του οδηγού ώστε να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του και να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου μας» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο.

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 ο πυροσβέστης Α.Γ. είδε τον οδηγό να χτυπά επίτηδες με το αυτοκίνητό του τον σκύλο που φρόντιζαν στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αργοστολίου, ενώ είχε την οπτική επαφή με το ζώο και όλο το χρόνο στη διάθεση του να μειώσει ταχύτητα.

Ο πυροσβέστης φώναξε στον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος σαν να μην συνέβη τίποτα εγκατέλειψε τον σκυλάκο, που ούρλιαζε από τους φρικτούς πόνους στην άσφαλτο. Πρόλαβε όμως και κράτησε τον αριθμό της κυκλοφορίας του οχήματός του.

 

 

Οι πυροσβέστες μετέφεραν το σκύλο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με το υπηρεσιακό όχημα στον κτηνίατρο Ελευθέριο Ψαρρό, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τον σώσει, αλλά δυστυχώς κατέλειψε στα σοβαρά τραύματά του εννέα ώρες μετά το τροχαίο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πυροσβέστης Α.Γ. και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού παρέμεινε δίπλα στον σκυλάκο όλες αυτές τις ώρες που έδινε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

 

 

Σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση του κ. Ελευθέριου Ψαρρού οι ακτινογραφίες και ο υπερηχοτομογραφικός έλεγχος έδειξαν: Κάταγμα της πέμπτης και έκτης πλευράς, θλαστικό τραύμα του πνεύμονα με αποτέλεσμα τη δημιουργία πνευμονοθώρακα, υποδόριο εμφύσημα κα ενδοκοιλιακή αιμορραγία λόγω ρήξης ήπατος και σπλήνα. Επίσης το ζώο είχε χαμηλό αιματοκρίτη, δυσκολία στην αναπνοή, έντονο πόνο και κάποιες εκδορές στο δέρμα ήσσονος σημασίας.

Να αναφέρουμε ότι ο Πυροσβέστης 2 μαζί μ’ ένα ακόμα αρσενικό σκυλί, τον Πυροσβέστη 1, είχαν επανενταχθεί από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» πριν από 3 χρόνια όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δύο σκυλιά είχαν τεθεί υπό την προστασία και φροντίδα των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου. 

 

 

Στο καταφύγιο του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» έθαψαν τον Πυροσβέστη 2 δίπλα στα φιλαράκια του.