Οι υπηρεσίες του "αφαίρεσαν" τη ζωή

Το γατάκι που βλέπετε στη φωτογραφία ξεψύχησε χθες σε σωλήνα όμβριων υδάτων μιας πολυκατοικίας στην Καβάλα, ενώ θα μπορούσε να σωθεί, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έριχναν το «μπαλάκι» της ευθύνης η μία στην άλλη, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο που στοίχισε τελικά τη ζωή ενός πλάσματος.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» παραθέτει στη συνέχεια όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε το άτυχο γατάκι και ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την τραγική κατάληξη του αδέσποτου.

Χθες γύρω στις 12:00 με 12:30 μ.μ. ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική από δημότη ζωόφιλη για ένα εγκλωβισμένο γατάκι σε σωλήνα όμβριων υδάτων μιας πολυκατοικίας. Όταν οι πυροσβέστες έφθασαν και έκαναν αυτοψία αποφάνθηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν φοβούμενοι ότι με το κομπρεσέρ που έχουν θα σκοτώσουν το ζώο και παρέπεμψαν τους εθελοντές του Σωματείου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ).

Η ΔΕΥΑΚ απάντησε ότι αναλαμβάνουν μόνο δημόσια έργα, παρόλο που είχε αναφερθεί ότι ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας έδωσε τηλεφωνική άδεια να σκάψουν. Εθελοντές φιλόζωοι προσπάθησαν μόνοι τους με τα λιγοστά τους μέσα να απεγκλωβίσουν το γατάκι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» λίγο πριν τις 16:00 το γατάκι ακόμη ζούσε. Ακουγόντουσαν οι κραυγές του από τον σωλήνα.

Όπως Καταγγέλλει το Σωματείο ειδοποίησε τρεις φορές την Αστυνομία για να ενημερώσει όποια υπηρεσία θεωρεί υπεύθυνη, εφόσον οι εθελοντές φιλόζωοι δεν βρήκαν άκρη. Η Αστυνομία παρέπεμψε το Σωματείο στις ίδιες υπηρεσίες. Γινόταν ένας φαύλος κύκλος. Οι εθελοντές αποφάσισαν να μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα για την καταγραφή του συμβάντος και να επιμείνουν να βρεθεί η αρμόδια υπηρεσία, η οποία θα αναλάμβανε τη διάσωση του εγκλωβισμένου γατιού . Η Αστυνομία κάλεσε τηλεφωνικά και την κυρία Αντιδήμαρχο, αλλά η κλήση δεν απαντήθηκε.

Στις 17:000 η υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» ρωτώντας την για τον τόπο του συμβάντος και έθεσαν υπό αμφιβολία εάν το γατάκι ζει ακόμη. «Ζωντανό ή νεκρό να το βγάλετε από εκεί μέσα» ήταν η απάντησή της προέδρου.

Κατά τις 17:50 οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν να σκάβουν για να αφαιρέσουν μερικές πλάκες πεζοδρομίου, μια υπόθεση 10 λεπτών, για να σωθεί αυτό το γατάκι. Λίγο μετά τις 18:00 το γατάκι ανασύρθηκε από το σωλήνα νεκρό. Η όποια άλλη περιγραφή του συμβάντος, των συναισθημάτων μας, καθώς και της απογοήτευσης είναι περιττή. Το Σωματείο θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου» αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».