Πέταξαν στα σκουπίδια σκυλίτσα με καρκίνο

Άλλο ένα περιστατικό εγκατάλειψης άρρωστου ζώου φέρνει στη δημοσιότητα ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κι αναρωτιέται κανείς μέχρι που μπορεί να φθάσει η κακία και ανευθυνότητα των ανθρώπων αυτής της χώρας. Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο ασυνείδητοι πολίτες να παρατάνε μέσα ή δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, εκτός από νεογέννητα κουτάβια και γατάκια, πολλά ηλικιωμένα σκυλιά με προβλήματα υγείας.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ειδοποιήθηκαν για μια μικρόσωμη σκυλίτσα που κάποιος ή κάποιοι ανεύθυνοι είχαν πετάξει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην πολυσύχναστη οδό Πολυχρόνη Πολυχρονίδη στα Χανιά. Αμέσως έσπευσαν επί τόπου και βρήκαν το ταλαίπωρο αυτό πλάσμα να αιμορραγεί πάνω στις σακούλες σκουπιδιών όπου είχε κουρνιάσει περιμένοντας καρτερικά το τέλος του μαρτυρίου του. 

Περίοικοι ανέφεραν στους εθελοντές ότι η σκυλίτσα βρισκόταν σ' αυτή την τραγική κατάσταση επί μια σχεδόν εβδομάδα δίπλα στον κάδο σκουπιδιών, αλλά παρ’ όλα αυτά ουδείς δεν προσφέρθηκε να τη βοηθήσει. «Κανένας δεν ήθελε να «λερώσει» τα χέρια του και να τη μεταφέρει στον κτηνίατρο. Κοίταζαν με φρίκη το μέλος μας που αγνόησε τα αίματα και τη φρικτή μυρωδιά από το μολυσμένο αίμα της πληγής της και την έβαλε στο αμάξι του. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος και το ζώο μια εβδομάδα ήταν σε κοινή θέα. Κάποιοι είχαν αφήσει φαγητό δίπλα στον κάδο» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».
 
Μέλος του συλλόγου φιλοξένησε στο σπίτι του τη σκυλίτσα και την επόμενη το πρωί τη μετέφερε σε κτηνιατρείο όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι είναι γεμάτη όγκους που πρέπει να αφαιρεθούν, ενώ έγινε καθαρισμός και απολύμανση της πληγής που είχε αίμα και πύον. Η σκυλίτσα είναι μεγάλης ηλικίας, έχει καταρράκτη και το συκώτι της είναι διογκωμένο. Υποβλήθηκε σε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διόγκωση οφείλεται σε φλεγμονή ή υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα.

Η Κάρλα, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές, δεν έφερε ηλεκτρονική ταυτότητα, αλλά όπως αναφέρει ο σύλλογος, δεν ήταν αδέσποτη. Είναι ημίαιμο Πίντσερ, δεν λερώνει μέσα στο σπίτι, είναι πολύ φιλική και εξοικειωμένη με τους ανθρώπους και τα ζώα. «Είναι πολύ ευγενική φυσιογνωμία. Μας κουνάει την ουρίτσα της ενώ έχει κάνει μερικά βήματα με δυσκολία. Αν αφαιρεθούν οι όγκοι, το βάρος της δεν θα ξεπερνάει τα 5 κιλά. Η Κάρλα είναι ένα ακόμη θύμα της σύγχρονης εποχής που θέλει να επιβιώνουν μόνο οι δυνατοί και υγιείς. Το δικαίωμα στη ζωή των αδύναμων πλασμάτων, ακόμη κι αν είναι άνθρωποι, δεν έχει πλέον καμία αξία για πολλούς. Μπορεί αυτοί που έζησαν 10 χρόνια με την Κάρλα να την εγκατέλειψαν, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτήν» επισημαίνει ο σύλλογος.

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα της Κάρλα να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986522569 ή να αφήσει μήνυμα στη Σελίδα που διατηρεί στο Facebook.