Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βάζει φόλες για να εξοντώσει αδέσποτους σκύλους στο Δοξάτο Δράμας

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 μια γυναίκα, η οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βάζει κεφτεδάκια εμποτισμένα με δηλητήριο στο συνοικισμό Τραχεία του οικισμού Κύργια στο Δοξάτο Δράμας με στόχο να εξοντώσει τους αδέσποτους σκύλους της περιοχής.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σύλλογο Δήμου Δοξάτου «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ» μια αυτόπτης μάρτυρας είδε τη συγκεκριμένη γυναίκα να αφήνει σε μια σακούλα τα δηλητηριασμένα κεφτεδάκια και κάλεσε την Αστυνομία. Αστυνομικοί πήγαν επί τόπου και συνέλαβαν τη γυναίκα την οποία οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Δοξάτου.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στο περιστατικό απόπειρας δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων ισχυριζόμενη ότι δεν πέταξε εκείνη τα δηλητηριασμένα κεφτεδάκια. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και με εντολή του αφέθηκε ελεύθερη. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος μόλις βγουν και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης  για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε.

«Ήδη ανέλαβε την υπόθεση δικηγόρος, γνώστης της νομοθεσίας για τ’ αδέσποτα. Ευχόμαστε ότι το περιστατικό θα οδηγήσει τόσο στο σωφρονισμό της δράστριας, όσο και στο συνετισμό όλων των άλλων οι οποίοι στοχοποιούν απροστάτευτα πλάσματα» αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Δοξάτου «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ».