Προσβάλει την αισθητική της διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας η αδέσποτη σκυλίτσα που φροντίζουν οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. κι απαιτεί την απομάκρυνσή της

Την πρόθεση της διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο Αττικής να απομακρύνει έξω από τον σταθμό ανεφοδιασμού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) την αδέσποτη σκυλίτσα που ζει σ’ αυτό το χώρο  εδώ και 12 χρόνια γιατί προσβάλει την αισθητική καταγγέλλουν δημόσια  οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β., οι οποίοι την είχαν βρει εκεί τραυματισμένη όταν ήταν  κουτάβι και τη φροντίζουν καθημερινά.

Στη σελίδα τους στο facebook «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)» οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. καταγγέλλουν: «Η Μαρίκα η συμπαθής τετράποδη φίλη όλων των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων που επί 12 έτη ζει στον σταθμό ανεφοδιασμού του Ε.Κ.Α.Β. στο Σ.Ε.Φ. πρέπει να απομακρυνθεί διότι προσβάλλει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου του Σ.Ε.Φ.

Έτσι αποφάνθηκε η διοίκηση του σταδίου που ενημέρωσε τους εργαζόμενους του Ε.Κ.Α.Β. ότι θα πρέπει να φροντίσουν για την απομάκρυνση της. Να προσθέσουμε ότι την Μαρίκα την φρόντιζαν και την φροντίζουν επί 12 έτη οι υπάλληλοι του Ε.Κ.Α.Β. καθώς βρέθηκε εκεί κουτάβι ακόμα με χτυπημένο πόδι. Η Μαρίκα ακόμα και σήμερα κουτσαίνει αλλά αυτό δεν φάνηκε ποτέ να την εμποδίζει από το να δείχνει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσους την φροντίζουν εδώ και 12 χρόνια.

 

 

Η διοίκηση του Σ.Ε.Φ. βέβαια δεν σταμάτησε εκεί καθώς ενημέρωσε τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. μέσω ανακοίνωσης που τοιχοκολλήθηκε στον σταθμό ανεφοδιασμού του Ε.Κ.Α.Β. που φιλοξενείται στο Σ.Ε.Φ. ότι πλέον θα απαγορεύεται η στάθμευση των προσωπικών τους οχημάτων στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού επικαλούμενη λόγους ασφαλείας για τους αθλητές που διαβαίνουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Απορίας άξιο είναι βέβαια το γιατί είναι επικίνδυνη η στάθμευση των προσωπικών οχημάτων των «οδηγών» του Ε.Κ.Α.Β. (όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση οι διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου) και δεν είναι επικίνδυνα τα ασθενοφόρα που κινούνται και σταθμεύουν στον ίδιο χώρο από τους ίδιους «οδηγούς». Ίσως θα πρέπει να δώσουμε μικρότερη βαρύτητα στην αισθητική και μεγαλύτερη στην ανθρωπιά» καταλήγει η καταγγελία των εργαζόμενων του Ε.Κ.Α.Β.