Πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καρδίτσας

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες ο αρσενικός αδέσποτος σκύλος που πυροβολήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις λαϊκές πολυκατοικίες κοντά στο σταθμό των τρένων.

Μια γυναίκα που εντόπισε τον σκύλο να κείτεται πυροβολημένος μέσα στα αίματα κάλεσε την Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», η οποία έσπευσε να βοηθήσει το ζώο. Μετέφερε τον τραυματισμένο σκύλο στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι φέρει σκάγια στο κεφάλι και στο εμπρόσθιο μέρος του κορμιού του. Το πυροβολημένο ζώο κινδυνεύει από τα σκάγια να χάσει και την όρασή του από το δεξί του μάτι.

Η Ερμιόνη Γιαννακού που μίλησε στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι ήδη έδωσε κατάθεση για το περιστατικό ώστε η αστυνομία να συγκεντρώσει στοιχεία και μαρτυρίες σε βάρος του δράστη που δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και μάλιστα μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ζουν άνθρωποι και παιδιά.

 Η ακτινογραφία έδειξε ότι ο σκύλος είχε πυροβοληθεί

Μέχρι τώρα κανείς από τους κατοίκους – που προφανώς γνωρίζει τον εγκληματία – δεν έχει καταθέσει ότι είδε τον δράστη να πυροβολεί το ζώο.

«Σηκώνουν το όπλο για να σκοτώσουν σκυλί αδιαφορώντας για τα σκάγια που θα σκορπίσουν τριγύρω. Αδιαφορώντας για όποια επίπτωση μπορεί να έχει η πράξη αυτή.  Δεν σέβονται τίποτα πια. Και όπως φαίνεται ούτε φοβούνται τίποτα» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 Η Ερμιόνη Γιαννακού μετέφερε τον πυροβολημένο σκυλάκο στο κτηνιατρείο

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σκύλος μεταφέρθηκε από τους εθελοντές του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη για περίθαλψη.

Σύμφωνα με την Ερμιόνη Γιαννακού, ο Τζακ – όπως τον ονομάζουν οι άνθρωποι που τον φροντίζουν -  είναι πάνω από 9 ετών και έχει πάει ως ενήλικο ζώο εκεί στην γειτονιά όπου και ζούσε μέχρι που τον πυροβόλησαν. Στο παρελθόν ο Τζακ χρειάστηκε ξανά να νοσηλευτεί καθώς είχε εντοπιστεί με σπασμένη γνάθο και διάφορες πληγές στο σώμα του.

 Ο Τζακ κινδυνεύει να χάσει το δεξί του μάτι 

Γι’ αυτόν τον λόγο το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» αναζητεί ένα σπιτικό για τον παππού Τζακ ώστε να μην γυρίσει ποτέ ξανά στον δρόμο. Όποιος γνωρίζει ό,τιδήποτε σχετικά με το έγκλημα ή θέλει να υιοθετήσει τον Τζακ να επικοινωνήσει με την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093.

Ο Τζακ βρίσκεται υπό την φροντίδα των εθελοντών του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» συνεχίζοντας την θεραπεία του και υπό την επίβλεψη του κτηνίατρου για να σωθεί το δεξί του μάτι.

 Ο 9χρονος Τζακ χρειάζεται ένα σπίτι για να μην κινδυνέψει ποτέ ξανά

Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε το Σωματείο (Αρ. Πρ. 16/2016) και σε αυτό το περιστατικό μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω Paypal στο email: [email protected] είτε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA