Πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο στον πνεύμονα στο χωριό Άγιος Γεώργιος Ημαθίας

Σοβαρή αλλά σταθερή εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του αδέσποτου σκύλου που νοσηλεύεται στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου 2019 πυροβολημένος στο χωριό Άγιος Γεώργιος Ημαθίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας κα Βάσω Τάκη το αδέσποτο σκυλάκι ζούσε στην περιοχή  γύρω από το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου και κάτοικοι του χωριού  που το φρόντιζαν, διαπίστωσαν ότι είχε μια δυσκολία στην αναπνοή.

 

 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και το μετέφεραν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες, οι οποίες έδειξαν ότι το ζώο πυροβολήθηκε με αεροβόλο και το σφαιρίδιο σφήνωσε στον πνεύμονά του.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες το σκυλάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

 

 

Η κα Βάσω Τάκη ανέφερε ότι ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Αστυνομία καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ζώο πυροβολημένο στο χωριό Άγιος Γεώργιος Ημαθίας όπου και εκεί επίσης σημειώνονται πολλά περιστατικά δηλητηρίασης ζώων με φόλες.