Σκότωσαν με φόλες τη σκυλίτσα και τα 4 κουτάβια της έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Πέλλας

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων Πέλλας στον Δήμο Σκύδρας, οι οποίοι φθάνοντας στο σχολείο τους αντίκρισαν τα πτώματα  ενός ενήλικου σκύλου, μιας σκυλίτσας και των τεσσάρων κουταβιών της που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στον προαύλιο χώρο.

Αυτά τα ζώα που τύχαιναν της αγάπης και της φροντίδας πολλών παιδιών,  κάποιος εγκληματίας –προφανώς κάτοικος του χωριού - με την νοοτροπία της εξόντωσης σε ό,τι τον ενοχλεί, χωρίς καμία ηθική συστολή και περισσή απανθρωπιά, τα σκότωσε με δηλητηριασμένα δολώματα αδιαφορώντας ακόμη και για τις συνέπειες που θα προκαλούσε η αποτρόπαια πράξη του στις παιδικές ψυχές.

 Οι μαθητές φρόντιζαν καθημερινά τα κουταβάκια  

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας «Στοργή» αναφέρει για τη μαζική δηλητηρίαση των 6 σκύλων τα εξής: «Και όμως η φρίκη και το έγκλημα στον τόπο που ζούμε δεν έχει τέλος! Αυτήν τη φορά δεν δίστασαν να δολοφονήσουν ένα ενήλικο και μια μάνα με τα 4 κουτάβια της, με τον πιο φρικτό τρόπο. Και όλα αυτά γιατί έκαναν το λάθος να γεννηθούν σε προαύλιο δημοτικού σχολείου, στο χωριό Καλύβια του δήμου Σκύδρας!

Ξέραμε ότι θα τα διώξουν γιατί ξεκινούσαν τα μαθήματα, αλλά όχι ότι θα έφταναν στο σημείο να σκορπίσουν τον θάνατο σε μικρά μωρά! Μάλιστα το ένα ήταν κοντά στην υιοθεσία, αλλά δεν πρόλαβε! Το θέαμα που αντίκρισαν τα μικρά παιδιά που πήγαιναν πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν κουφάρια ζωών σκορπισμένα παντού! Ήταν τα ίδια κουτάβια που φρόντιζαν τα παιδιά και τα μεγάλωναν. Ήταν τα ίδια κουτάβια που έπαιζαν μαζί την προηγούμενη μέρα!

Αναρωτιόμαστε εσύ άθλιο υποκείμενο που πήγες να «καθαρίσεις» το σχολειό από 6 αθώες ψυχές, τι μάθημα θα δώσεις στο δικό σου παιδί; Τι τέρας ίδιο με σένα θα μεγαλώσεις; Τώρα πια το παιδί σου δεν θα λερωθεί από το βρώμικο κουτάβι, αλλά πώς θα ξεβρομίσει από το ψυχρό και αποτρόπαιο έγκλημα του γονιού του; Πώς θα ξεβρομίσει η ψυχή του από την απανθρωπιά που κληρονόμησε από το τέρας που το μεγάλωσε και σκοτώνει με τόση ευκολία;

 Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο! 

Όποιος σχολιάσει ότι στοχοποιούμε το χωριό, καλά κάνει και το λέει, γιατί ο δράστης σίγουρα ήταν κάτοικος του χωριού και πιθανόν γονιός κάποιου μαθητή, που φρόντισε μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, να καθαρίσει τον προαύλιο χώρο από τα ανεπιθύμητα τετράποδα. Σίγουρα ξέρετε πολλοί ποιος είναι ο δράστης και κανείς δεν μιλά. Όσο λοιπόν δεν μιλάτε, είστε το ίδιο συνένοχοι!

Αυτό είναι το μέλλον όλων των αδέσποτων στον αφιλόξενο δήμο μας, αρρώστιες, πείνα και θάνατος. Αυτά τα κουτάβια δεν μπορέσαμε να τα πάρουμε γιατί δεν είχαμε ούτε μέρος, ούτε τροφές να τα ταΐσουμε και αυτή ήταν η κατάληξη! Πόσα να προστατέψουμε, πόσα να σώσουμε χωρίς μέσα και ουσιαστική βοήθεια από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να μεριμνήσουν και δεν το κάνουν;  Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες από όλα τα σκυλιά γιατί τα μάζεψαν, αλλά μόνο από τα δύο κουτάβια» καταλήγει το  Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας «Στοργή»

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στον δράστη να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με το Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας «Στοργή» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.