Στις 16-5-2017 η δίκη του άνδρα που άφησε τον σκύλο του να πεθάνει από την ασιτία και τις κακουχίες

Στις 16 Μαΐου του 2017 θα δικαστεί ο άνδρας που οδήγησε σε αργό και βασανιστικό θάνατο τον σκύλο του που ζούσε αλυσοδεμένος χωρίς φαγητό και νερό σε ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή της πόλης των Τρικάλων.

Η προγραμματισμένη δίκη είχε οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων να γίνει στις 11 Οκτωβρίου του 2016, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως του δικαστικού ωραρίου.

 

 

Θυμίζουμε ότι για την παθητική κακοποίηση του σκύλου ενημερώθηκε από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στις 8 Αυγούστου του 2014 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος». Οι εθελοντές μέλη του έσπευσαν επί τόπου και βρήκαν ένα εμφανώς υποσιτισμένο κυνηγόσκυλο να κείτεται ανήμπορο μέσα στις λάσπες και γύρω του να υπάρχουν πεταμένες μουχλιασμένες φραντζόλες για φαγητό. 

Οι εθελοντές απελευθέρωσαν το δύστυχο ζώο από τα δεσμά της αλυσίδας του, το τύλιξαν προσεκτικά σε μια ζεστή κουβέρτα και το μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο της περιοχής. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αναιμία, υποθερμία και ασιτία εξαιτίας της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί από τον ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο σκυλάκος είχε μπει σε ορό για να μπορέσει να ανακάμψει όμως τελικά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα κατέληξε.

 

 

Δυστυχώς όσοι γνώριζαν την κακοποίηση που βίωνε εδώ και καιρό ο σκύλος εξαιτίας  του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη» του ενημέρωσαν αργά τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», οι οποίοι παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν άμεσα, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

 Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» κατέθεσε στις 9 Αυγούστου του 2014 καταγγελία εις βάρος του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη» του σκύλου στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων. Η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 Φεβρουαρίου του 2016, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων.

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της παθητικής κακοποίησης μέχρι θανάτου του σκύλου είχε οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου του 2016, αλλά και πάλι αναβλήθηκε. Μετά από δύο αναβολής της δίκης ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» ευελπιστεί ότι στις 16 Μαΐου του 2017 θα δικαστεί επιτέλους ο ανεύθυνος «ιδιοκτήτης» του σκυλάκου και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

 

Το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων οφείλει να επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου. Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 ορίζει ξεκάθαρα την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία της τάξης των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.