Στις 17 Μαΐου 2019 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του στην Νεάπολη Λάρισας

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο άνδρας που άφηνε τον σκύλο του να υποφέρει από το καλώδιο με το οποίο τον είχε δεμένο από τον λαιμό στην αυλή του σπιτιού του στην Νεάπολη Λάρισας.

Τον σκύλο εντόπισε τυχαία μια διερχόμενη γυναίκα στις 25 Απριλίου του 2018 και ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» Δημήτρη Τσιόναρο. Ο «ιδιοκτήτης» του ζώου προκειμένου να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη έφυγε από το σπίτι του, αλλά εις βάρος του η Αστυνομία που κλήθηκε επί τόπου και κατέγραψε το συμβάν, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του μετά την καταγγελία που κατατέθηκε.

 

 

Με απόφαση εισαγγελέα το σκυλί κατασχέθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας  και απομακρύνθηκε από τον τόπο του μαρτυρίου του παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας. Το ζώο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο «Animal Medical» όπου οι κτηνίατροι περιέθαλψαν τη βαθιά πληγή περιμετρικά στον λαιμό του του εξαιτίας του καλωδίου που είχε προφανώς για αρκετό καιρό αντί για κολάρο.

Ο σκυλάκος τέθηκε υπό την φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» και  χάρη στους εθελοντές η πληγή του επουλώθηκε πλήρως. Σήμερα χαίρει άκρας υγείας και ζει στο καταφύγιο του Συλλόγου.