Στις 21/7 θα δικαστεί ο 66χρονος που σκότωσε με φτυάρι τον σκύλο της γειτόνισσας του

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος το βράδυ της 11ης Ιουλίου χτύπησε και σκότωσε με φτυάρι τον σκύλο της γειτόνισσας του στο χωριό Κάτω Μητρούσι Σερρών επειδή μπήκε στη μη περιφραγμένη αυλή του. Μετά από καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος του η κηδεμόνας του άτυχου ζώου ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών.

Την επόμενη ημέρα ο 66χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και εκεί παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσάς του για να προστατεύσει, όπως ισχυρίστηκε, τα ζώα του. Ζήτησε και πήρε αναβολή κι έτσι η δικάσιμος ορίστηκε για τις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με μάρτυρες η σύζυγος του δράστη εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον της κηδεμόνας του δολοφονημένου ζώου.

Πέρα των ποινών που θα του ορίσει το δικαστήριο σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών οφείλει να βεβαιώσει στο δολοφόνο του ζώου το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει το άρθρο 16 του νόμου 4039/2012.