Στις 28 Νοεμβρίου 2019 η δίκη του άνδρα που θανάτωσε με φόλα την σκυλίτσα των συγχωριανών του στο Καλόκαστρο Σερρών

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά λόγω παρέλευσης ωραρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση της δολοφονίας μιας δεσποζόμενης σκυλίτσας, την οποία κάτοικος του χωριού Καλόκαστρου Σερρών δηλητηρίασε με φόλα που περιείχε παρασιτοκτόνο δηλητήριο στις 2 Ιουνίου του 2017, στο χωράφι των συγχωριανών του και κηδεμόνων του άτυχου ζώου.

Η πρώτη δίκη αναβλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018 λόγω παρέλευσης ωραρίου. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αναβλήθηκε και η δεύτερη κατά σειρά εκδίκαση της υπόθεσης που είχε προγραμματιστεί στις 15 Μαρτίου 2019. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών όρισε νέα δικάσιμο για τις 28 Νοεμβρίου του 2019.

 

 

Οι κηδεμόνας της σκυλίτσας είδαν τον δράστη το προηγούμενο βράδυ να περνάει με τη μοτοσυκλέτα του και να αδειάζει σε χρόνο μηδέν το περιεχόμενο μιας μπλε σακούλας στο χωράφι τους. Την επόμενη ημέρα το πρωί ενώ βρισκόντουσαν στο κτήμα τους μαζί με τα δύο σκυλιά τους, είδαν το θηλυκό ζώο με το όνομα Νόλα να έχει σπασμούς και να κάνει εμετούς και διάρροια. Παρά το σοκ που υπέστησαν βλέποντας τη σκυλίτσα τους να σφαδάζει στο έδαφος, βρήκαν τη ψυχραιμία και της χορήγησαν ατροπίνη, το αντίδοτο για τη φόλα, αλλά δυστυχώς το δηλητήριο ήταν τόσο ισχυρό που τελικά το ζώο κατέληξε μέσα σε μερικά λεπτά.

Οι κηδεμόνες της Νόλα έψαξαν και βρήκαν τη μπλε σακούλα που είχε πετάξει στο χωράφι τους ο κατηγορούμενος και ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Κτηνιατρική Διεύθυνση Σερρών. Κάλεσαν και τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών καθώς η Νόλα πριν υιοθετηθεί από την οικογένειά της ήταν ένα από τα αδέσποτα θηλυκά που στειρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός του που εφαρμόζει για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων.

 

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επισκέφθηκαν το κτήμα όπου δηλητηριάστηκε η σκυλίτσα, φωτογράφισαν τον χώρο, περισυνέλεξαν τα υπολείμματα της δηλητηριασμένης τροφής και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία και μετέφεραν το νεκρό ζώο για τοξικολογική εξέταση.

Στις 3 Ιουνίου του 2017 οι κηδεμόνες της Νόλας κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Σερρών σε βάρος του συγχωριανού τους, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος. Ο κατηγορούμενος δεν δικάστηκε τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης της δηλητηριασμένης τροφής και της κτηνιατρικής γνωμάτευσης για τα ακριβή αίτια θανάτου της σκυλίτσας.