Συνεχίζονται οι δολοφονίες αδέσποτων γατιών με φόλες στην οδό Μουσών στην Μυτιλήνη της Λέσβου

Μήνυση κατ’ αγνώστων για τα δύο περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων γατιών με δηλητηριασμένα δολώματα που κάποιος έριξε στην οδό Μουσών στο ύψος της Ιακωβίδου στην πόλη της Μυτιλήνης κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης ο  Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης».

Την Πέμπτη 10 Μαΐου εντοπίστηκαν νεκρές από φόλα πέντε αδέσποτες γάτες που φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα άλλες δύο γάτες βρήκαν φρικτό θάνατο από κατανάλωση δηλητηριασμένης τροφής.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι μέσα σε 6 μέρες  (από 6 έως 11 Μαΐου 2018) οι εθελοντές του ήρθαν αντιμέτωποι με 3 εγκαταλείψεις ζώων μετά από τροχαίο, 13 δολοφονίες ζώων και  7 εγκαταλείψεις ιδιόκτητων κουταβιών. Απευθυνόμενος δε στους κατοίκους του νησιού αναρωτιέται:  «Άνθρωποι της Λέσβου, αυτός είναι ο "πολιτισμός" μας;». 

Συγκεκριμένα τα περιστατικά θανάτωσης και εγκατάλειψης ζώων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος είναι:

6 Μαΐου 2018: Κουταβίτσα χτυπημένη και παρατημένη από αμάξι στη Μυτιλήνη- θα μείνει ανάπηρη στα πίσω πόδια. Η περίθαλψή του κόστισε 70 ευρώ.

7 Μαΐου 2018: ΠΕΝΤΕ σκυλιά νεκρά από φόλες στην Μυτιλήνη

7 Μαϊου 2018: Ένα σκυλί χτυπημένο και παρατημένο από αυτοκίνητο στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, με σπασμένο το πίσω πόδι. Η περίθαλψή του κόστισε 70 ευρώ.

8 Μαΐου 2018: ΤΕΣΣΕΡΑ κουταβάκια παρατημένα μέσα σε έναν κουβά απέναντι από τα Δικαστήρια στη Μυτιλήνη.

9 Μαΐου 2018: Ένα θηλυκό κουταβάκι παρατημένο μέσα σε ένα κλειστό κουτί με πέτρες από πάνω για να μην μπορεί να φύγει στην Αγιάσσο Λέσβου.

10 Μαΐου 2018: ΠΕΝΤΕ γάτες νεκρές από φόλες στην οδό Μουσών στη Μυτιλήνη.

10 Μαΐου 2018: Ένα σκυλί χτυπημένο και παρατημένο από αυτοκίνητο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Η επέμβαση θα κοστίσει 300 ευρώ.

11 Μαΐου 2018: Ένα σκυλί νεκρό και ένα να χαροπαλαύει από φόλα (από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ στην Ελλάδα φυτοφάρμακο Λαϊνέτ) στις Μηλιές Λέσβου

11 Μαΐου 2018: Δύο νεογέννητα κουτάβια πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στο Πλωμάρι Λέσβου. 

11 Μαΐου 2018, ώρα 19:15: ΔΥΟ γάτες νεκρές από φόλες στην οδό Μουσών στη Μυτιλήνη.