Συνελήφθη 50χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου κουτάβι στο Πλατύ Ημαθίας

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη χθες ένας 50χρονος, ο οποίος σκότωσε ένα κουτάβι μόλις 1,5 μηνών χτυπώντας ανελέητα το κεφάλι του με ξύλο επειδή μπήκε στην αυλή του σπιτιού του στο Πλατύ Ημαθίας. Τα ουρλιαχτά του κουταβιού άκουσαν περίοικοι οι οποίοι έσπευσαν να το βοηθήσουν αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να το σώσουν από τη μανία του δράστη καθώς είχε ήδη υποκύψει στα σοβαρά τραύματα του.

Οι αυτόπτες μάρτυρες επικοινώνησαν με την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «ΖΩ.Η.» Βάσω Τάκη, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του  Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος όπου οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν ήδη κάνει την καταγγελία εις βάρος του γείτονά τους.

 

 

Ο 50χρονος δράστης συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να απολογηθεί και να οριστεί δικάσιμος.

Πέραν των ποινών που θα οριστούν από το δικαστήριο, στο δράστη θα πρέπει να βεβαιωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος και να του επιβληθεί από την αρμόδια Περιφέρεια το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ όπως ορίζει το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012.