Συνελήφθη 63χρονος άνδρας για παράνομη πώληση κουταβιών στο κέντρο της Γλυφάδας Αττικής

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Γλυφάδας οδηγήθηκε χθες το πρωί ο 63χρονος άνδρας που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας όταν εντοπίστηκε από μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) να επαιτεί έχοντας μαζί του ως δόλωμα δύο κουτάβια, τα οποία προσπαθούσε να πουλήσει  και τη σκυλίτσα μαμά τους στη Λεωφόρο Δημάρχου Άγγελου Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας Αττικής.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) είχε ενημερωθεί πριν από μερικούς μήνες για τη δράση του συγκεκριμένου ηλικιωμένου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες είχε πάντα μαζί του μια σκυλίτσα και ζητούσε χρήματα από τους περαστικούς υποτίθεται για να τη φροντίσει.

 

 

Υπήρχαν όμως και πάρα πολλές μαρτυρίες ότι ο ηλικιωμένος κακοποιούσε το ζώο και γινόταν πολύ βίαιος μαζί του.

Για ένα χρονικό διάστημα είχε εξαφανιστεί από την περιοχή προφανώς γιατί η σκυλίτσα είχε μείνει έγκυος και επέστεψε ξανά χθες στο κέντρο της Γλυφάδας, έχοντας αυτή τη φορά μαζί του και δύο κουτάβια.

Εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε στην αυτόφωρη σύλληψή του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Γλυφάδας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη εκτροφή και εμπόριο ζώων συντροφιάς και κακοποίηση.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να απολογηθεί, ενώ στη συνέχεια θα οριστεί δικάσιμος.

 

 

Τα δύο κουτάβια και η σκυλίτσα παραδόθηκαν νόμιμα στον Σ.Π.Α.Ζ. «Τα μικρά είναι πολύ υποτονικά και ήσυχα, γεγονός το οποίο μας ανησυχεί πολύ.

Η σκυλίτσα μαμά μάλλον φαίνεται να έχει μαστίτιδα καθώς τα στήθη της είναι γεμάτα γάλα και καίνε. Και τα τρία ζώα θα εξεταστούν από κτηνίατρο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σ.Π.Α.Ζ.  

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό παράνομης εκτροφής και πώλησης σκύλων στο κέντρο της Γλυφάδας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε λίγους μήνες ο Σ.Π.Α.Ζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε θα είναι το τελευταίο καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για έναν ακόμα άνδρα με παρόμοια δράση, ο οποίος επίσης συχνάζει στη Λεωφόρο Δημάρχου Άγγελου Μεταξά.

 

 

Θυμίζουμε ότι στις 29 Μαρτίου 2017 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίες δύο άνδρες, οι οποίοι επιχειρούσαν να πωλήσουν δύο κουτάβια πάλι στο κέντρο της Γλυφάδας.

Την επόμενη μέρα καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2.000 χρηματική ποινή για τον καθένα. Τα δύο κουτάβια κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σ.Π.Α.Ζ., τα οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκαν.

 

 

Με αφορμή την αυτόφωρη σύλληψη του 63χρονου στο κέντρο της Γλυφάδας ο Σ.Π.Α.Ζ. επισημαίνει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης καθώς οι Αστυνομικοί ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την ισχύουσα  νομοθεσία. Ευχαριστούμε και το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Γλυφάδας καθώς ακολούθησε κατά γράμμα τη νομοθεσία και φρόντισε η διαδικασία να γίνει όπως ακριβώς έπρεπε.

Τέλος θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας σε παρόμοια περιστατικά. Να μην τα προσπερνάτε. Μας αφορούν όλους. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε όποιον τολμήσει ειδικά στη Γλυφάδα να βγάλει χρήματα από τον πόνο τον οποίο ο ίδιος προκαλεί στα ζώα».