Συνελήφθη 76χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε το σκύλο του γείτονά του

Δικογραφία εις βάρος ενός 76χρονου σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας καθώς κατηγορείται ότι το πρωί της 31ης Μαρτίου πυροβόλησε με το κυνηγητικό του όπλο το σκύλο του 87χρονου γείτονά του σε χωριό του Έβρου.

Μετά από καταγγελία του ηλικιωμένου κηδεμόνα του σκύλου οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 76χρονου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα κι αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων.

Κατασχέθηκαν το όπλο κι ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.