Συνελήφθη ηλικιωμένος άνδρας για παθητική κακοποίηση του σκύλου του

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ηλικιωμένος άνδρας που είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον σκελετωμένο σκύλο του στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή Λάπα της Αχαΐας.

Τον σκύλο βρήκε τυχαία χθες η Αμαλία Κωνσταντίνου, η οποία τράβηξε και τις φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι πρόκειται για εξόφθαλμη παθητική κακοποίηση. Όπως η ίδια αναφέρει κατά την παραμονή της στο χώρο βγήκε από το σπίτι ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος της είπε «τι ζόρι τραβά» προβάλλοντας τη σαθρή δικαιολογία ότι έχει τον σκύλο του να ζει κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες για να είναι άγριος φύλακας.

Στη συνέχεια η Αμαλία Κωνσταντίνου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας όπου ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το σκύλο ώστε να παρέμβουν, αλλά δεν της επιτράπηκε να κάνει καταγγελία καθώς δεν έφερε μαζί της την αστυνομική ταυτότητα.

Όπως ανέφερε η Αμαλία Κωνσταντίνου στις «Ιστορίες Αδέσποτων» σήμερα αστυνομικοί πήγαν επί τόπου για να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει αλλά δεν συνέλαβαν τον ηλικιωμένο άνδρα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Μετά από πίεση και υπό το φόβο της καταγγελίας εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο σκύλος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιθετικός μετά την παθητική κακοποίηση που βίωσε, θα μεταφερθεί αύριο στον κτηνίατρο για εξετάσεις με τη βοήθεια εκπαιδεύτριας.