Συνελήφθη ηλικιωμένος που πέταξε 4 νεογέννητα γατάκια σε κάδο στον Μέγα Λιμνιώνα Χίου

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη την Πέμπτη 17 Αυγούστου ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε 4 νεογέννητα γατάκια σε κάδο σκουπιδιών στον Μέγα Λιμνιώνα Χίου αφού πρώτα τα έκλεισε σε πλαστική σακούλα.

Μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Χίου « Η Κιβωτός του Θοδωρή» που περνούσαν τυχαία από το σημείο άκουσαν το κλάμα τους και είδαν τον ηλικιωμένο να πετάει τη σακούλα στα σκουπίδια με τα γατάκια. Αμέσως οι εθελοντές κινητοποιήθηκαν και αφού έβγαλαν τα γατάκια ζωντανά από τον κάδο και άνοιξαν τη σακούλα στη συνέχεια κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου οδηγώντας τον στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου. Εκεί ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που πέταξε ζωντανά τα γατάκια στον κάδο. Για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται σύντομα να οριστεί δικάσιμος.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Χίου «Η Κιβωτός του Θοδωρή» αναφέρει για την υπόθεση: «Στο σημείο ήμασταν από τύχη. Πηγαίναμε για την 4η καταγγελία για παθητική κακοποίηση σήμερα το μεσημέρι, όταν ψάχνοντας να βρούμε το σημείο πέρασε μπροστά μας ο δράστης με την σακούλα και την πέταξε στα σκουπίδια. Ακούσαμε τα κλάματα, βγήκαμε έξω είδαμε προς τα που κατευθύνεται και ανοίξαμε τον κάδο όπου εθελοντής μας μπήκε τα βρήκε και τα έβγαλε έξω. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, έγινε καταγγελία, συνελήφθη και ακολουθήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία από τους αστυνομικούς και τον διοικητή του Α.Τ. Χίου. Οδηγηθήκαμε όλοι στο τμήμα, δώσαμε καταθέσεις, αύριο θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 120.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε γατάκι). Η δικάσιμη θα οριστεί σύντομα όπως μας ενημέρωσαν. Ο δράστης επιμένει στην αρχική του δήλωση ότι δεν τα πέταξε εκείνος. Άρα δεν τίθεται θέμα να μας υποδείξει ποια μπορεί να είναι η μαμά των μωρών.

Τα μωράκια είναι καλά, σε σπίτι εθελοντών και ελπίζουμε να βρούμε γατομαμά. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους Αστυνομικούς και τον Διοικητή του Α.Τ. Χίου για την άμεση ανταπόκριση τους, για την τήρηση όλης της νόμιμης διαδικασίας και για την ευγένεια τους. Πραγματικά η συμπεριφορά τους υποδειγματική. Ευχαριστούμε από καρδιάς την αγαπημένη μας φίλη και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου κυρία Κατιάνα Χούλη που άμεσα κινητοποιήθηκε και σε συνεργασία με την εξαιρετική δικηγόρο κυρία Αναστασία Καρατζά μας έδιναν αναλυτικά οδηγίες για να εξακολουθήσουμε όσα προβλέπει ο νόμος για την καταγγελία στην οποία ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες. Γίνετε η φωνή τους και μην μένετε άπραγοι σε τέτοια εγκλήματα. Ο νόμος είναι με το μέρος μας προκειμένου να βοηθήσουμε αυτά τα πλάσματα».