Συστηματικά πυροβολούν ζώα και βάζουν δηλητήρια ακόμα και σε κουφάρια προβάτων στη Λέσβο

«Πυροβολισμοί, δηλητήρια, παγίδες θανάτου. Δεν είναι το Φαρ Ουέστ, αλλά η Λέσβος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», ο οποίος τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ενημερώθηκε από επισκέπτη ότι ενώ τα δύο σκυλιά του είχαν απομακρυνθεί από αυτόν εντός αγροτικής ζώνης στην περιοχή Κάτω Τρίτος Λέσβου, άγνωστος τα πυροβόλησε και τα τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά.

Ο άνδρας έσπευσε προς το μέρος των πυροβολισμών και ενώ προσπαθούσε να βρει τα δύο του σκυλιά, ανακάλυψε το κουφάρι ενός προβάτου, μέσα στο οποίο κάποιος είχε τοποθετήσει δηλητήριο, προφανώς για να δηλητηριάσει όποιο ζώο πλησίαζε και έτρωγε από το πτώμα.

 

 

Και  δυστυχώς τα κατάφερε καθώς, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω ανακαλύφθηκε το πτώμα ενός σκύλου, το οποίο είχε δηλητηριαστεί τρώγοντας από το κουφάρι – παγίδα θανάτου.

Και για τα δύο περιστατικά η «Κιβωτός Μυτιλήνης» έκανε καταγγελία κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσσου και ενημέρωσε τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου.