Συστηματική εξόντωση γατιών με δηλητηριασμένα δολώματα στους Φούρνους Ικαρίας

Τη μαζική εξόντωση αδέσποτων και οικόσιτων γατιών με φόλες στους Φούρνους Ικαρίας καταγγέλλει η «Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων» του νησιού, καθώς από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018 περισσότερες από 80 γάτες κι ένα δεσποζόμενο σκυλάκι έχασαν την ζωή τους από τα δηλητηριασμένα δολώματα που κάποιος ρίχνει στην περιοχή.

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, στους Φούρνους αντιμετωπίσαμε ένα πολύ τραγικό και δυσάρεστο περιστατικό. Συγκεκριμένα από τις αρχές του Φλεβάρη μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, φολιάστηκαν περισσότερα από ογδόντα ημι-οικόσιτα γατάκια καθώς και ένα οικόσιτο σκυλάκι.

 

 

Η ειρωνεία είναι πως το καλοκαίρι του 2017 ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων είχαν προβεί σε στείρωση αρκετά μεγάλου αριθμού γατιών.  Δυστυχώς, αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους ασυνείδητους να προβούν σε μια αδικαιολόγητη όσο και σκληρή πράξη.

Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν με το τραγικό θέαμα των νεκρών ζώων. Μάλιστα μία ομάδα εθελοντών, συνέλεξε όσα περισσότερα «πτώματα» μπορούσε, προέβηκε σε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Φούρνων Κορσεών καθώς και σε καταγγελία κατά αγνώστου ή αγνώστων στον Αστυνομικό Σταθμό Φούρνων Κορσεών.

 

 

Η ομάδα αυτή, επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου απ’ όπου και εστάλλει ενημερωτικό υλικό (αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια), τα οποία και διανεμήθηκαν προς ευαισθητοποίηση και αντίδραση στους κατοίκους του νησιού.

Καταδικάζουμε την αδυσώπητη αυτή ενέργεια που καθόλου δεν τιμά τον τόπο μας και, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αφυπνιστούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αναζήτησης των δραστών καθώς και προστασίας των αδέσποτων».