Την εγκατέλειψε σε κτηνιατρείο

Καταγγελία κατά ιδιοκτήτη ενός ημίαιμου θηλυκού Καυκάσιου κουταβιού, ηλικίας 6 μηνών, το οποίο εγκατέλειψε σε κτηνιατρείο όπου νοσηλεύτηκε με τύφο έχοντας ταυτόχρονα έντονα σημάδια κακομεταχείρισης, κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου το σωματείο “Ζωόφιλη Δράση” και τις επόμενες ημέρες το ίδιο θα πράξει και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Η γραμματέας της “Ζωόφιλης Δράσης” κα Καλλιόπη Μαραβελάκη ανέφερε ότι η κτηνίατρος Ηρακλείου Ράνια Τσατσάκη, κατήγγειλε στο σωματείο ότι στις 28 Ιουνίου του 2015 ένας άνδρας μετέφερε στο κτηνιατρείο της μεγαλόσωμο κουτάβι ηλικίας περίπου 6 μηνών το οποίο έπασχε από τύφο για να το θεραπεύσει, δηλώνοντας της ότι το ζώο είναι δικό του. Η κτηνίατρος θεράπευσε το κουτάβι από τη θανατηφόρο αυτή ασθένεια, αλλά ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του αρνείται να το παραλάβει. Μάλιστα στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που του έχουν γίνει από την κα Ράνια Τσατσάκη, εκείνος αντιδρά με βρισιές και εξαπολύει απειλές κατά της κτηνιάτρου.

 

 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες από την κτηνίατρο και προχθές από τη “Ζωόφιλη Δράση” η Εισαγγελία Ηρακλείου και κατά συμβουλή της αρμόδιας Εισαγγελέως Υπηρεσίας έγινε η καταγγελία με σκοπό την προστασία της ζωής και υγείας του ζώου. Επίσης ενημερώθηκε από την κτηνίατρο και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο οποίος θα προχωρήσει επίσης σε καταγγελία.

Όπως εξηγεί η κα Μαραβελλάκη, το συγκεκριμένο ζώο ηλικίας 6 μηνών, εισήχθη στο κτηνιατρείο με τύφο, ενώ η θανατηφόρος αυτή ασθένεια σκοτώνει κουτάβια μέχρι 3-4 μηνών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της συγκεκριμένης ασθένειας. Γεγονός που σημαίνει ότι το κουτάβι δεν είχε καμία ιατρική περίθαλψη σχετική με την ευζωία του. Το σκυλάκι είναι ημίαιμο θηλυκό Καυκάσιο και θα έπρεπε κατά την εισαγωγή του να έχει το φυσιολογικό βάρος των 35 κιλών, αλλά εξαιτίας της αρρώστιας και των συνθηκών διαβίωσής του (ήταν κλεισμένο σε κλουβί) ζυγίζει μόλις 20 κιλά.

Η μετακίνηση του ζώου, επισημαίνει η κα Μαραβελλάκη, σε άλλο χώρο μακριά από το κτηνιατρείο, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του ένας άνθρωπος που θα το αγαπά και θα το προσέχει, είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή καθώς το σκυλάκι φέρεται να έχει ιδιοκτήτη έστω κι αν αυτός το έχει εγκαταλείψει στη μοίρα του.

 

 

Επιθυμώντας την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του υπεύθυνου της εγκατάλειψης και κακοποίησης του ζώου, αλλά και της άμεσης ανάκαμψης της υγείας του, το οποίο βρίσκεται σε ηλικία ανάπτυξης, η “Ζωόφιλη Δράση” κατέθεσε καταγγελία με τις σχετικές φωτογραφίες και ζήτησε την έρευνα της υπόθεσης και τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας. Για την προστασία και την υιοθεσία του ζώου από άνθρωπο με πραγματικά φιλοζωικά αισθήματα, η “Ζωόφιλη Δράση” ζήτησε και αναμένει από την Εισαγγελέα Ηρακλείου την έκδοση Εισαγγελικής Διάταξης προς οριστική αφαίρεση του ζώου από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του.

Η “Ζωόφιλη Δράση" καλεί όποιον ή όποια επιθυμεί να υιοθετήσει αυτό το υπέροχο ημίαιμο θηλυκό Καυκάσιο να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6934090182.