Την οργή του εξέφρασε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου για την εκτέλεση με αεροβόλο ενός ακόμα αδέσποτου σκύλου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή του καταδίκασε το νέο περιστατικό θανάτωσης δια πυροβολισμού με αεροβόλο ενός ακόμα αδέσποτου σκύλου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να πατάξει με κάθε μέσο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Θυμίζουμε ότι εδώ και τρία χρόνια ένας αδίστακτος δολοφόνος εκτελεί αδέσποτα σκυλιά πυροβολώντας τα εξ επαφής ανάμεσα στα μάτια με αεροβόλο. Το τελευταίο θύμα του βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 πυροβολημένο στο κεφάλι να ψυχορραγεί μέσα σε μια αυλή κοντά στο κέντρο της Ραφήνας.  Μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο κτηνιατρείο όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς επισημαίνει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Ως δήμος Ραφήνας - Πικερμίου εκφράζουμε την οργή μας και τον αποτροπιασμό για την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ανυπεράσπιστου αδέσποτου σκύλου που έλαβε χώρα στον Δήμο μας.

Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2018, στην Δ.Κ. Ραφήνας, όπου άγνωστος, χτύπησε στο κεφάλι με αεροβόλο όπλο, ένα ημίαιμο, καφέ, αρσενικό, μεγάλου μεγέθους σκυλί, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν κατέστη ως σήμερα δυνατό να μάθουμε το όνομα του δράστη, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στο πλαίσιο προάσπισης της φιλοζωίας και του πολιτισμού, αλλά και ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε απερίφραστα μια τέτοια πράξη, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και προωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ανεκτικότητας προς τόσο άδικες πράξεις.

Η προστασία των ζώων, στο δικό μας τρόπο αντίληψης, λαμβάνει τη μορφή ηθικής επιταγής.

Το δικαίωμα των ζώων να μην αντιμετωπίζονται με σκληρότητα από τους ανθρώπους μάλλον θα έπρεπε να εκληφθεί ως υποχρέωση των ανθρώπων παρά ως δικαίωμα των ζώων. Οι άνθρωποι πράγματι διαθέτουν το γνήσιο και πραγματικό καθήκον, που καθορίζεται από τις «ανθρώπινες αξίες», να μην φέρονται βάναυσα στα ζώα και αυτό ισχύει μάλλον επειδή το οφείλουν περισσότερο στον εαυτό τους, παρά στα ζώα.

Ως Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανακοινώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να πατάξουμε με κάθε μέσο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και καλούμε τους κατοίκους της πόλης, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, την οποία θα επεκτείνουμε και πέρα των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

Το μήνυμά μας είναι: Σεβασμός στη ζωή με όποια μορφή αυτή εκφράζεται».