Την παραδειγματική τιμωρία των φαντάρων που πέταξαν σκυλί σε γκρεμό ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος

Oι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές ζήτησε να επιβληθούν και στους τρεις φαντάρους που πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό και ανέβασαν το βίντεο στο facebook ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος. Έδωσε εντολή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού να προβεί σε άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Το  σοκαριστικό βίντεο καταγράφει δύο οπλίτες σε φυλάκιο του στρατοπέδου Κόνιτσας Ιωαννίνων να ακινητοποιούν ένα αδέσποτο σκυλάκι και στη συνέχεια να το ρίχνουν σε γκρεμό. Ένας ακόμα φαντάρος βιντεοσκοπούσε την φρικαλέα πράξη. Το σκυλάκι ακούγεται να κλαίει τη στιγμή που το πετάνε στον γκρεμό και όταν προσγειώνεται στο έδαφος. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».  

Η Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν παραδειγματικά για αυτή την αποτρόπαια πράξη τους. 

 

 

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κόνιτσας Σούλα Κοτσιάφτη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο αρχιφύλακας του φυλακίου Πληκατίου στο Στρατόεδο της Κόνιτσας – εκεί που οι οπλίτες πέταξαν πριν από 4 μήνες το σκυλάκι στον γκρεμό – σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, την διαβεβαίωσε ότι το σκυλάκι που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ζωντανό και ότι το ταΐζουν οι φαντάροι. Πρόσθεσε ότι το ζώο είναι πολύ φοβικό και κανείς δεν μπορεί να το πλησιάσει.

Η κ. Κοτσιάφτη ζήτησε να της στείλουν φωτογραφίες του ζώου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς όπως της ανέφεραν το σκυλάκι εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στο φυλάκιο Πληκατίου. Τελευταία φορά που το είδανε - όπως τουλάχιστον της μετέφεραν - ήταν σήμερα το πρωί. «Αύριο καιρού θέλοντας- αυτή την ώρα χιονίζει στο χωριό, το οποίο απέχει 45 χλμ. από την πόλη της Κόνιτσας - θα μεταβούμε στο χωριό για να βρούμε και να πάρουμε το σκυλάκι. Μακάρι να πάνε όλα καλά» επισημαίνει η κ. Κοτσιάφτη.

Μένει να αποδειχθεί αν όντως ισχύει και το σκυλάκι κατάφερε να επιζήσει από την πτώση στον γκρεμό και να επιβιώσει από την ανθρώπινη κτηνωδία!