Τον εγκατέλειψαν στο δρόμο αφού πρώτα του αφαίρεσαν το μικροτσίπ

Δύο ράμματα στο σημείο όπου τοποθετείται το μικροτσίπ έφερε το νεαρό σε ηλικία σκυλάκι ράτσας Πεκινουά που εντόπισε σε άθλια κατάσταση στο Μενίδι Αττικής η Σοφία Τριανταφύλλου. Αυτή η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες να του αφαίρεσε χειρουργικά κάποιος κτηνίατρος την ηλεκτρονική ταυτότητα πριν εγκαταλειφθεί στους δρόμους από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες του. 

 

 

Ο σκυλάκος, ο οποίος βρίσκεται υπό τη φροντίδα της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», βρέθηκε ταλαιπωρημένος, πεινασμένος, γεμάτος τσιμπούρια και πληγές στο σώμα του, με εμφανή τα σημάδια των δερματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Κι η απορία παραμένει πάντα η ίδια. Πώς γίνεται να βλέπεις ένα πλάσμα 3 κιλά να φτάνει σ’ αυτή την κατάσταση και να το προσπερνάς. Δεν θα καταλάβουμε ποτέ» αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray», η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για βοήθεια που απήφθυνε η Σοφία Τριανταφύλλου προκειμένου να σωθεί το δύστυχο ζώο.

 

 

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να φροντίσουν τον σκυλάκο και να του επουλώσουν τις πληγές στο σώμα και τη ψυχή του επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Αν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε πιθανότατα ευχαριστώ, και τίποτε άλλο. Κάτω από το τζιβιασμένο και βρώμικο τρίχωμα, εκτός από τα άπειρα τσιμπούρια και τις πληγές που ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό το μικροσκοπικό του κορμάκι, κρυβόντουσαν και δύο ράμματα στην θέση του μικροτσίπ, που κάποιος είχε το θράσος να του αφαιρέσει χειρουργικά πριν τον πετάξει στον δρόμο.

 

 

Ο μικρός υπέμεινε τα πάντα με στωικότητα και με την απορία ζωγραφισμένη στα τεράστια μάτια του, λες και κανείς ποτέ δεν τον είχε χαϊδέψει και φροντίσει όπως του αξίζει. Είναι νέος σε ηλικία και έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για ξαναγίνει το φουντωτό Πεκινουά που θα στολίσει τον καναπέ της νέας του οικογένειας».