Τον κατήγγειλαν για τη δολοφονία της σκυλίτσας τους με φόλα στο χωριό Καλόκαστρο Σερρών

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση της δολοφονίας μιας σκυλίτσας με φόλα από κάτοικο του χωριού Καλόκαστρου του Δήμου Ηρακλειάς μετά την καταγγελία που κατέθεσαν εις βάρος του στις 3 Ιουνίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Σερρών οι «κηδεμόνες» του άτυχου ζώου.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος μόλις βγουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης της τροφής και της κτηνιατρικής γνωμάτευσης για τα ακριβή αίτια θανάτου της σκυλίτσας, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία στη δικογραφία.

Οι κηδεμόνας της σκυλίτσας κατήγγειλαν ότι το προηγούμενο βράδυ είδαν τον κατηγορούμενο να περνάει με τη μηχανή του και να αδειάζει σε χρόνο μηδέν στο χωράφι τους το περιεχόμενο μιας σακούλας.

 

 

Την επόμενη ημέρα το πρωί ενώ βρισκόντουσαν στο χωράφι τους μαζί με τα δύο τους σκυλιά, είδαν ξαφνικά το θηλυκό ζώο με το όνομα Νόλα να έχει σπασμούς και να κάνει εμετούς και διάρροια.

Παρά το σοκ που υπέστησαν βλέποντας τη σκυλίτσα τους να σφαδάζει στο έδαφος, βρήκαν τη ψυχραιμία και της χορήγησαν ατροπίνη, το αντίδοτο για τη φόλα, αλλά δυστυχώς το δηλητήριο ήταν τόσο ισχυρό που τελικά το ζώο κατέληξε μέσα σε μερικά λεπτά.

Οι κηδεμόνες της Νόλα έψαξαν και βρήκαν τη μπλε σακούλα που είχε πετάξει στο χωράφι τους ο κατηγορούμενος και ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Κτηνιατρική Διεύθυνση Σερρών.

Κάλεσαν και τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών καθώς η Νόλα πριν υιοθετηθεί από την οικογένεια της ήταν ένα από τα αδέσποτα θηλυκά που στειρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός του που εφαρμόζει για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων.

 

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πήγαν στο σημείο του χωραφιού όπου δηλητηριάστηκε η σκυλίτσα, φωτογράφισαν το χώρο, περισυνέλεξαν τα υπολείμματα της δηλητηριασμένης τροφής και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία και μετέφεραν το νεκρό ζώο για τοξικολογική εξέταση.

Οι κηδεμόνες της Νόλας κατέθεσαν καταγγελία εις βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος.

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος όταν βγουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης της δηλητηριασμένης τροφής και της κτηνιατρικής γνωμάτευσης για τα ακριβή αίτια θανάτου της σκυλίτσας, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του κατηγορουμένου.