Βρήκαν 3 νεκρά κουτάβια να επιπλέουν στην παραλία Λωλαντώνης στην Πάρο

Τα πτώματα τριών κουταβιών να επιπλέουν στην ακτή της παραλίας Λωλαντώνης στην Πάρο εντόπισαν χθες το μεσημέρι οι λουόμενοι που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τόσο θλιβερό και ταυτόχρονα αποτρόπαιο θέαμα. Προφανώς κάποιος πέταξε τα κουτάβια στη θάλασσα για να τα πνίξει και τελικά το κύμα τα ξέβρασε νεκρά στη  δημοφιλή παραλία Λωλαντώνης που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πάρου.

Εθελοντές μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» μετέβησαν στο σημείο όπου περισυνέλλεξαν τα 3 άτυχα κουταβάκια και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Πάρου, το οποίο κατέγραψε επί τόπου το συμβάν. Ο Σύλλογος προέβη σε καταγγελία κατ’ αγνώστων. Τα πτώματα των κουταβιών μεταφέρθηκαν για νεκροψία στο κτηνιατρείο του κ. Αντώνη Λάμπρου προκειμένου να καθοριστούν και επίσημα με κτηνιατρική γνωμάτευση τα αίτια θανάτου τους που προφανώς είναι πνιγμός.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» αναφέρει για το δυσάρεστο αυτό περιστατικό τα εξής: «Στην Πάρο του τουρισμού και πολιτισμού, οι λουόμενοι αντίκρυσαν τη φρίκη χθες το μεσημέρι αφού είδαν να επιπλέουν στην ακτή 3 νεκρά κουτάβια λιγότερο του ενός μηνός, δύο θηλυκά και ένα αρσενικό. Φυσικά κάποιος τα πέταξε στη θάλασσα για να απαλλαγεί. Οι ΦΕΠ ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο Πάρου το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο. Τα άτυχα κουταβάκια μεταφέρθηκαν για νεκροψία στον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου. Κατά τα αλλά η στείρωση - που προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ στο κτηνιατρείο ΦΕΠ - είναι κατά της φύσης, ενώ ο πνιγμός ή ο πάτος των κάδων είναι εντελώς φυσιολογικό για πολλούς παριανούς δυστυχώς».