Βρήκε πυροβολημένο τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε εδώ κι ένα χρόνο

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου μια κάτοικος του χωριού Δάφνη στην Πέλλα ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» ότι κάποιος μόλις είχε πυροβολήσει το αδέσποτο σκυλί που φρόντιζε εδώ κι ένα χρόνο.

Η εθελόντρια του σωματείου κα Μαριλένα Στογιανίδου ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι η γυναίκα άκουσε τον πυροβολισμό και αμέσως μετά το σπαρακτικό κλάμα ενός σκύλου. Παρά το σοκ που υπέστη βγήκε έξω από το σπίτι της και ακολούθησε την κατεύθυνση που ακουγόταν το κλάμα του ζώου. Τότε ανακάλυψε ότι το σκυλί που έκλαιγε ήταν το αδέσποτο που τάιζε εδώ και ένα χρόνο, το οποίο ήταν φοβικό και μόλις την τελευταία εβδομάδα την άφησε να το χαϊδέψει. Το σκυλί σοκαρισμένο απομακρύνθηκε από τη γυναίκα και χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Το πρωί της Τρίτης ο σκύλος γύρισε στο σπίτι της φιλόζωης, η οποία ειδοποίησε αμέσως τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή», οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου και με τη βοήθεια της κατάφεραν να πιάσουν το τραυματισμένο ζώο και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο Βασίλη Σλίμπα.

 

 

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι το ζώο έφερε επιφανειακά τραύματα, διάσπαρτα σε όλο του το σώμα και συγκεκριμένα, στο κρανίο και στο δεξί του μάτι, στην πρόσθια θωρακική χώρα και στη δεξιά πλάγια θωρακική και κοιλιακή χώρα. Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί πάνω από μια φορές διότι μέσα στο σώμα του έφερε διάσπαρτα σκάγια Νο8 και Νο6. Ευτυχώς δεν κινδύνευε η ζωή του και του χορηγήθηκε κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα και αστυνομικοί πήγαν επί τόπου για να ερευνήσουν το συμβάν. Ούτε η γυναίκα αλλά ούτε και κανένας από τους περίοικους δεν είδαν τον δράστη που πυροβόλησε τον σκύλο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Η Στοργή» αναφέρει σχετικά: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και όλα τα περιστατικά κακοποίησης δεν πρόκειται να τ' αφήσουμε να περάσουν έτσι. Η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί από την ημέρα της ίδρυσης του συλλόγου μας. Ο σκυλάκος μας είναι αρσενικός, περίπου 4 ετών και όταν αναρρώσει θα προσπαθήσουμε με τη βοήθειά σας, να του βρούμε σπίτι και να τον βοηθήσουμε να ξεχάσει την σκληρότητα των ανθρώπων. Φιλοξενείται προσωρινά από την κυρία που τον πρόσεχε και τον ονόμασε Ρίκο. Όποιος ενδιαφέρεται να τον υιοθετήσει μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749».