Βρήκε το σκύλο του νεκρό από πυροβολισμό μετά από 2 μήνες στα Σβορωνάτα Κεφαλονιάς

Σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στα Σβορωνάτα Κεφαλονιάς κοντά στο αεροδρόμιο εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες μετά από δύο μήνες αναζήτησης το πτώμα ενός δεσποζόμενου σκύλου που είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ζώο ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και πυροβολημένο, ενώ δίπλα του βρέθηκε και μια νεκρή κατσίκα.  

Ο κηδεμόνας του νεκρού σκύλου έμαθε τα δυσάρεστα νέα από ένα φίλο του, ο οποίος τυχαία ανακάλυψε το σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα του ζώου, το οποίο προφανώς ο ίδιος ο δολοφόνος του είχε πετάξει εκεί για να ξεφορτωθεί. Αμέσως ενημέρωσε το Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και μέλη του μετέβηκαν στο σημείο για μια επί τόπου έρευνα.

 

 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» πρόκειται για μια ακόμα θλιβερή ιστορία δολοφονίας αθώων ζώων στο «βωμό» προσωπικών διαφορών. Ιστορίες που όμως πολύ εύστοχα τονίζει ο Σύλλογος, συχνά διαδραματίζονται στο νησί της Κεφαλονιάς, αλλά σπάνια βγαίνουν στη δημοσιότητα αφού στις κλειστές κοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολο τα στόματα να ανοίξουν, να μιλήσουν  και να υποδείξουν.

Ο κηδεμόνας του νεκρού σκύλου κατήγγειλε στα μέλη του Συλλόγου ότι είχε καθημερινές διενέξεις με το γείτονά του καθώς οι κότες του έμπαιναν στο πρόχειρα περιφραγμένο χωράφι του με αποτέλεσμα ο σκύλος του που ήταν ελεύθερος, μέσα στο χώρο του, να τις κυνηγάει και μερικές φορές να τις σκοτώνει. Ώσπου τον περασμένο Δεκέμβριο ο σκύλος του εξαφανίστηκε και βρέθηκε μετά από δύο μήνες νεκρός από πυροβολισμό.

 

 

«Κατάλαβε γρήγορα ότι πρόκειται μάλλον για μια πράξη εκδίκησης του γείτονά του, στοιχεία που θα τα καταθέσει άμεσα στον Εισαγγελέα Κεφαλληνίας και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Η ουσία είναι ότι οι προσωπικές ανθρώπινες διαφορές για ακόμη μια φορά έχουν σαν εξιλαστήρια θύματα, αθώα ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων βάρβαρων συμπεριφορών. ίσως δε αυτό το έγκλημα να έχει σχέση και με το άλλο περιστατικό που αναδείξαμε με τον κο Peter Lee πριν λίγο καιρό στην ίδια περιοχή σε πολύ κοντινές μεριές» αναφέρει ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».