Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν έξι φορές αδέσποτη σκυλίτσα στη Μαλάξα Χανίων

Ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου αδέσποτου ζώου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Δυο εθελοντές του Συλλόγου εντόπισαν αιμόφυρτη την αδέσποτη σκυλίτσα για την οποία είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο κορμί της.
 
Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην κτηνίατρο Ειρήνη Καψανάκη, η οποία διαπίστωσε ότι το ζώο είχε χτυπηθεί βίαια με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί ο ώμος της και να σπάσει το ένα της ποδαράκι, ενώ είχε πυροβοληθεί έξι φορές εξ επαφής. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» έκανε καταγγελία στην Αστυνομία κι έχει σχηματιστεί δικογραφία κατ’ αγνώστων.

 

 

Ειδικότερα ο Σύλλογος αναφέρει για το νέο αυτό έγκλημα: «Kάθε μέρα η αγριότητα των κακοποιήσεων κατά των ζώων μας αφήνει άναυδους. Εχθές (26 Αυγούστου) το απόγευμα λάβαμε ένα τηλεφώνημα από το zarpa.gr ότι μια συμπολίτης μας - που όμως ήθελε να παραμείνει ανώνυμη και δεν άφησε καν το τηλέφωνό της μήπως χρειαστούν διευκρινήσεις για το σημείο - εντόπισε ένα τραυματισμένο ζώο στην περιοχή της Μαλάξας κοντά στον Πύργο.

Παρόλο που εχθές είχαμε πολλά περιστατικά, δύο εθελοντές μας κατάφεραν και πήγαν στο σημείο. Μη έχοντας όμως ακριβή στοιχεία της περιοχής και κάποιον αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με την καταγγέλλουσα, δε μπορούσαν να εντοπίσουν το ζώο. Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο και κυριολεκτικά από τύχη βρήκαν την αιμόφυρτη σκυλίτσα, ξαπλωμένη έξω από μια δεξαμενή νερού, αρκετά μακριά από το σημείο της καταγγελίας.

 

 

Την πλησίασαν με προσοχή. Ήταν όμως φιλική παρά τους πόνους της και τη μετέφεραν στην κα Καψανάκη που ήταν η κτηνίατρος εφημερίας. Όπως διαπιστώθηκε η σκυλίτσα είχε χτυπηθεί άσχημα με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί ο ώμος της και να πρηστεί υπερβολικά ενώ έφερε και χτυπήματα στο στήθος και είναι σπασμένο το άλλο ποδαράκι της. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιηθεί ο δράστης. Η κτηνίατρος καθάρισε τα τραύματα που αιμορραγούσαν και διαπίστωσε ότι είχε δεχτεί 6 σφαίρες - πιθανόν από αεροβόλο - και ο πυροβολισμός ήταν σχεδόν εξ επαφής.

Όλο το διάστημα της πολύωρης φροντίδας, η σκυλίτσα δεχόταν αδιαμαρτύρητα τα πάντα. Αφού της χορηγήθηκαν ισχυρά παυσίπονα, κοιμήθηκε ήσυχα όλη νύχτα. Σήμερα το πρωί (28 Αυγούστου) έφαγε με όρεξη παρόλο που έχει πρηστεί όλο το πρόσωπό της, αφού μια σφαίρα τη βρήκε κάτω από το μάτι που έχει κλείσει εντελώς. Η θεραπεία της θα είναι χρονοβόρα και πολυέξοδη. Θα χρειαστεί ορθοπεδικό χειρουργείο αλλά σε λίγο καιρό θα είναι πάλι ένα χαρούμενο σκυλάκι.

 

 

Αύριο (29 Αυγούστου) θα μεταφερθεί για ακτινογραφίες για να δούμε ακριβώς το μέγεθος της βλάβης από τα χτυπήματα. Είναι δε πολύ αδύνατη, και θα πρέπει να τρώει ειδική τροφή μέχρι την ανάρρωσή της. Η κτηνίατρος μας είπε ότι είναι περίπου 3 ετών και βρισκόταν σε οίστρο, ενώ είναι περίπου 25 κιλά.

Έγινε καταγγελία στην αστυνομία και σήμερα (28 Αυγούστου) οι εθελοντές μαζί με τους αστυνομικούς μετέβησαν στο σημείο, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστων.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει για να καλυφτούν τα έξοδά της μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου με την αιτιολογία «Φανουρία». Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», Εθνική Τράπεζα, 495/29605328, IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328, ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA.