Ζούσε αλυσοδεμένη χωρίς φαγητό και νερό δίπλα στο νεκρό κουτάβι της

Καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έγινε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών για την υποσιτισμένη ιδιοκτήτη σκυλίτσα που ζούσε σε άθλιες συνθήκες, αλυσοδεμένη χωρίς φαγητό και νερό με το ένα της κουτάβι νεκρό δίπλα της αφού δε μπορούσε να το φτάσει για να το ταΐσει.

 

 

 

«Αυτό το σπαρακτικό κλάμα του μωρού της που άφησε την τελευταία του πνοή από την πείνα άκουσε η Κατερίνα και μας ειδοποίησε. Το θέαμα που αντικρίσαμε είναι αδύνατο να αποτυπωθεί από το φακό. Η νεαρή κοκαλιασμένη σκυλίτσα ζούσε μέρες χωρίς φαγητό και νερό μέσα στα ελάχιστα εκατοστά που της επέτρεπε η σφιχτοδεμένη στο λαιμό αλυσίδα της, μέσα στα περιττώματα και το πτώμα του μωρού της, ενώ τα υπόλοιπα 4 ζωντανά ακόμη μωρά της βρίσκονταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο για να ζεσταθούν μέσα στο κρύο» αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

 

 

Κλήθηκε η αστυνομία, ο οποία έφθασε επί τόπου και έγινε καταγραφή του περιστατικού. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ιδιοκτήτη της σκυλίτσας σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι εθελοντές και οι αστυνομικοί ενώ αναμένεται και η έκθεση του διευθυντή της κτηνιατρικής Σερρών για την κατάσταση υγείας του ζώου ώστε να σταλεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Σερρών.

 

 

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης για να προχωρήσει μέσω εισαγγελέα στην αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη της αν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης της.