Γουατεμάλα: Επέστρεψε στο κατεστραμμένο χωριό του από το ηφαίστειο Fuego για να σώσει τον σκύλο του

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας της Γουατεμάλας ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου Fuego συνεχίζεται και δεν αποκλείεται η πιθανότητα νέων πυροκλαστικών ροών τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ο Ignacio Lopez επέστρεψε την Δευτέρα 4 Ιουνίου στο κατεστραμμένο χωριό του που είχε καλυφθεί από την ηφαιστειακή τέφρα για να βρει και να διασώσει τον αγαπημένο του σκύλο που δεν πρόλαβε να πάρει μαζί του.

Μετά την ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Fuego, μεγάλα κύματα λάβας κατευθύνονταν με ταχύτητα προς το χωριό του Ignacio Lopez κοντά στο El Rodeo και αμέσως δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν την περιοχή για να γλυτώσουν. Ο Ignacio Lopez μη έχοντας άλλη επιλογή πήρε την οικογένεια του και έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας όμως πίσω τον σκύλο του, τον οποίο όμως δεν ξέχασε ούτε στιγμή.

 

 

Παρά το γεγονός ότι το ηφαίστειο Fuego συνέχιζε να έχει μικρές εκρήξεις προκαλώντας περισσότερες εκκενώσεις περιοχών, ο Ignacio Lopez γύρισε στο χωριό του και βρήκε τον σκύλο του ζωντανό, ο οποίος μόλις τον είδε έτρεξε προς το μέρος του με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο Ignacio Lopez μάζεψε γρήγορα μερικά πράγματα από το σπίτι του που είχε καλυφτεί από την ηφαιστειακή τέφρα και στη συνέχεια πήρε αγκαλιά τον σκύλο του και έφυγε με τα πόδια διασχίζοντας τους κατεστραμμένους δρόμους του χωριού του.

 

 

Ο δημοσιογράφος Julio Lopez του ραδιοφωνικού σταθμού της Γουατεμάλας Emisoras Unidas βρήκε τον Ignacio Lopez να περπατάει στην Εθνική Οδό 14 κοντά στο μικρό χωριό El Rodeo, στη νότια περιοχή του Escuintla, καλυμμένος με ηφαιστειακή τέφρα, να έχει στον ώμο του ένα σακίδιο και στην αγκαλιά του τον σκύλο του.

Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί ο Julio Lopez είπε στον δημοσιογράφο: «Έχω χάσει τα πάντα. Η οικογένειά μου είναι ζωντανή. Με εγκαύματα όλοι, αλλά ζωντανοί. Η αδελφή μου όμως Anna Olivia παραμένει αγνοούμενη. Δεν ξέρω αν έχει σωθεί.  Ήρθα να πάρω τον σκύλο μου που είναι ολόκληρη η ψυχή μου και είναι ευτυχώς καλά».