Η Τζόυς Ευείδη παρέδωσε στην κηδεμόνα του παράλυτου Ερνέστο στην Κύπρο το αναπηρικό αμαξίδιο που του έφτιαξε ο Β. Τζιγκούρας

Η αγαπημένη μας ηθοποιός και φιλόζωος Τζόυς Ευείδη παρέδωσε χθες στην κηδεμόνα του παράλυτου γάτου Ερνέστο στη Λευκωσία της Κύπρου το αναπηρικό αμαξίδιο που κατασκεύασε για εκείνον ο Βασίλης Τζιγκούρας, ο οποίος μετά από 20 χρόνια εγκατέλειψε το επάγγελμα του υδραυλικού για να βοηθήσει τ’ ανήμπορα ζώα να περπατήσουν ξανά.

Η Τζόυς Ευείδη, η οποία ταξιδεύει συχνά στην Κύπρο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «Μπρούσκο», μόλις ενημερώθηκε από τον Βασίλη Τζιγκούρα για τον Ερνέστο, προσφέρθηκε να μεταφέρει η ίδια το αναπηρικό αμαξίδιο στη Μεγαλόνησο παρά να αποσταλεί με εταιρεία ταχυμεταφοράς, κάτι που θα σήμαινε επιπλέον έξοδα που θα επιβάρυναν την κηδεμόνα του Ερνέστο κα Κατερίνα Ησαΐα Κυριακού.

Η Τζόυς Ευείδη μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι δεν αισθάνεται ότι έκανε κάτι σπουδαίο και ότι με μεγάλη χαρά μετέφερε το αναπηρικό αμαξίδιο του Ερνέστο στην Κύπρο.

Ο Ερνέστο, ο οποίος αντιμετωπίζει εκ γεννετής κινητικά προβλήματα στα δύο πίσω του πόδια, δέχθηκε αμέσως το αναπηρικό αμαξίδιο που κατασκεύασε στα μέτρα του ο Βασίλης Τζιγκούρας και ήδη χαίρεται  και απολαμβάνει ό,τι στερήθηκε στη ζωή του.

 

 

Η κηδεμόνας του Ερνέστο κα Κατερίνα Ησαΐα Κυριακού ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι ο παράλυτος γάτος της γεννήθηκε από αδέσποτη γάτα κι έμαθε από μικρός να περπατά χρησιμοποιώντας τα δύο μπροστινά του ποδαράκια. Γνώρισε μέσω του facebook τον Βασίλη Τζιγκούρα, με τον οποίο επικοινώνησε ώστε να κατασκευάσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τον Ερνέστο της δίνοντας του την ευκαιρία να περπατήσει. «Η Τζόυς Ευείδη κανόνισε με τον Βασίλη Τζιγκούρα να μεταφέρει η ίδια το αναπηρικό αμαξίδιο στην Κύπρο κι έτσι δεν επιβαρύνθηκα με έξοδα μεταφοράς. Η συνάντηση μου μαζί της ήταν ευχάριστη. Χάρηκα πάρα πολύ που τη γνώρισα και από κοντά. Είναι τόσο εγκάρδια και γλυκιά που σε κάνει να νιώθεις ότι την ξέρεις χρόνια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τόσο τον Βασίλη Τζιγκούρα όσο και την Τζόυς Ευείδη για τη βοήθεια τους» ανέφερε η κα Κατερίνα Ησαΐα Κυριακού στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Δείτε εδώ τον Ερνέστο που ίσως να είναι και ο πρώτος γάτος στην Κύπρο με αναπηρικό αμαξίδιο.