Ινδία: Έσωσαν τον αδέσποτο σκύλο που του έτρωγαν τα σκουλίκια το πρόσωπο

Εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Aid Unlimited βρήκαν έναν ετοιμοθάνατο αδέσποτο σκύλο κρυμμένο σε μια τρύπα σ’ ένα εργοτάξιο στην Ινδία με το πρόσωπο του στην κυριολεξία φαγωμένο από επιδρομή χιλιάδων σκουληκιών.

 

 

Χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση ο σκυλάκος αφέθηκε στα χέρια των διασωστών του, οι οποίοι τον μετέφεραν στο καταφύγιο της οργάνωσης στο Ρατζαστάν. Για τους εθελοντές  ήταν η χειρότερη πληγή που είχαν δει ποτέ σε σκύλο όλα αυτά τα χρόνια της ενεργής τους δράσης.

 

 

«Σαν να είχε εκραγεί βόμβα στο πρόσωπο του. Όταν αντιληφθήκαμε πλήρως την έκταση της ζημιάς που υπέστη από τις φρικτές μολύνσεις που του προκάλεσαν τα σκουλήκια, αποφασίσαμε με μεγάλη μας θλίψη να τον απαλλάξουμε από το μαρτύριο με ευθανασία. Αλλά κάτι στο πνεύμα του μας έπεισε να του δώσουμε μια ευκαιρία» αναφέρουν οι εθελοντές της οργάνωσης Animal Aid Unlimited.

 

 

Οι κτηνίατροι έριξαν στη φαγωμένη σάρκα του Kalu, όπως τον ονόμασαν οι εθελοντές, μια ειδική σκόνη, η οποία σκότωσε όλα τα σκουλήκια . Στην συνέχεια τον νάρκωσαν και καθάρισαν την πληγή του. Ένα μεγάλο μέρος του κρανίου του ήταν εκτεθειμένο και τα μάτια του είχαν εξαφανιστεί. Τύλιξαν το πρόσωπο του με γάζες, του χορήγησαν ορό και τον άφησαν σκεπασμένο με κουβερτούλα να αναρρώσει με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει.

 

 

Τρεις ημέρες αργότερα ο Kalu κατάφερε να φάει φαγητό και πέντε ημέρες μετά επανεμφανίστηκε το αριστερό του μάτι. Η αγάπη, η φροντίδα και η κτηνιατρική περίθαλψη για άλλη μια φορά έκανε θαύματα.

 

 

Μετά από τρεις μήνες επουλώθηκαν πλήρως οι πληγές του  και ο Kalu παρά την ταλαιπωρία του είναι ένα χαρούμενο σκυλάκι που απολαμβάνει την νέα ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή.