Κύπρος: Από θερμοπληξία πέθανε ο σκύλος που έδεσαν σε ταράτσα πολυκατοικίας

Η θερμοπληξία είναι η αιτία θανάτου του σκύλου που βρέθηκε νεκρός σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Λακατάμια Λευκωσίας στην Κύπρο σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της νεκροψίας που διενεργήθηκε στο πτώμα του άτυχου ζώου στις 5 Ιουλίου 2016 από τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του νησιού με την παρουσία φωτογράφου της κυπριακής αστυνομίας.

Τα δε σημάδια που φέρει στο σώμα του υποδεικνύουν ότι ο σκυλάκος έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να προσεγγίσει το δοχείο με το νερό του για να ξεδιψάσει καθώς η αλυσίδα με την οποία τον είχαν δέσει στην ταράτσα είχε μπλεχτεί στις εγκαταστάσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη νερού οδήγησαν σε τραγικό θάνατο το σκυλάκο που πάλεψε μέχρι το τέλος για να σώσει τη ζωή του. 

 

 

Θυμίζουμε ότι το φωτογραφικό υλικό και τη διεύθυνση της πολυκατοικίας όπου εντοπίστηκε να κείτεται νεκρός στην ταράτσα ο σκύλος έστειλε άγνωστος στον πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου κ. Κυριάκο Κυριάκου, ο οποίος αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ η κυπριακή αστυνομία εντόπισε τους «ιδιοκτήτες» του νεκρού ζώου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν φύγει για διακοπές και άφησαν τον σκύλο τους στο σπίτι, τον οποίο είχαν κανονίσει να φροντίζει άτομο του κοντινού τους περιβάλλοντος. Όπως κατέθεσαν ο άνθρωπος αυτός μετέφερε το σκυλί στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους, το έδεσε με μια αλυσίδα, η οποία στη συνέχεια μπλέχτηκε με αποτέλεσμα το σκυλί να πεθάνει αφού δε μπορούσε να φθάσει το δοχείο για να πιεί νερό. Η έρευνα που διεξάγει η κυπριακή αστυνομία συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.