Κύπρος: Βρήκαν τον γάτο πυροβολημένο 2 φορές κλεισμένο σε βαλιτσάκι καλλυντικών και πεταμένο στα σκουπίδια

Ο φιλοζωικός σύνδεσμος Protecting Animals Without Shelter (P.A.W.S.) που δραστηριοποιείται στην Κύπρο  φέρνει στην δημοσιότητα ακόμα ένα φρικτό έγκλημα εις βάρος ενός γάτου που κάποιος ασυνείδητος αφού τον πυροβόλησε δύο φορές, τον έκλεισε σε επαγγελματικό βαλιτσάκι καλλυντικών και τον πέταξε ζωντανό σε κάδο σκουπιδιών  στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά Λευκωσίας.

Το πλάσμα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, εντοπίστηκε από έναν περαστικό, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον φιλοζωικό σύνδεσμο Protecting Animals Without Shelter, εθελοντές του οποίου πήγαν επί τόπου και μετέφεραν τον γάτο σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι πυροβολήθηκε δύο φορές, μια στο μέτωπο και μια στη δεξιά περιοχή του αυχένα.  Ο γάτος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Μέσα στο βαλιτσάκι βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκάλι, γόπες από τσιγάρα, χαρτιά και διάφορα άλλα σκουπίδια.

 

 

Ο φιλοζωικός σύνδεσμος Protecting Animals Without Shelter που γνωρίζει πολύ καλά τι υφίστανται τα ζώα από τους ανθρώπους στην Κύπρο επισημαίνει γι’ αυτό το έγκλημα: «Ο πυροβολισμός δεν ήταν τυχαίος, ούτε από μακρινή απόσταση. Κάποιος πήρε αυτό τον γάτο, τον βασάνισε, τον πυροβόλησε, τον έκλεισε σε εκείνη τη βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει!

Είναι στον κτηνίατρο και παλεύει για τη ζωή του, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει! Αυτός βρέθηκε πολύ τυχαία, αναρωτιόμαστε όμως πόσοι άλλοι γάτοι στην περιοχή χάθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχουμε να πούμε πολλά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Ζητάμε όμως από οποιονδήποτε έχει δει ή ακούσει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μας. Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος στην ατιμωρησία».

 

 

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το έγκλημα ή μπορεί να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον δράστη που προέβη σ’ αυτή την φρικαλέα πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου να στείλει μήνυμα στην Σελίδα του φιλοζωικού συνδέσμου Protecting Animals Without Shelter στο facebook ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]