Παρέμεινε κλεισμένος για 87 ώρες σε κλουβί καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Μονπελιέ της Γαλλίας

Ο γνωστός Γάλλος φαρσέρ και ακτιβιστής Rémi Gaillard τήρησε την υπόσχεσή του και παρέμεινε κλεισμένος για 87 συνεχόμενες ώρες σ’ ένα κλουβί του καταφυγίου αδέσποτων ζώων «SPA Montpellier Dog Shelter» καταφέρνοντας με αυτόν το μοναδικό τρόπο να βρει οικογένειες σε 200 ζώα συντροφιάς και να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ που θα διατεθεί αποκλειστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων που φιλοξενούνται εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο Rémi Gaillard είχε ανακοινώσει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ότι στις 11 Νοεμβρίου 2016 θα κλειδωθεί σ’ ένα κλουβί του καταφυγίου του Μονπελιέ, της πόλης όπου γεννήθηκε, και θα παραμείνει σ’ αυτό έως ότου υιοθετηθούν 300 ζώα και συγκεντρωθεί το ποσό των 50.000 ευρώ από προσφορές των φιλόζωων για να δοθούν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών αυτών των πλασμάτων που περιμένουν μήνες ίσως και χρόνια μια οικογένεια.

 

 

Η αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική πρωτοβουλία του Rémi Gaillard άγγιξε τις καρδιές των συμπατριωτών του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γάλλου φαρσέρ και ακτιβιστή και βοήθησαν στην πράξη τ’ αδέσποτα του καταφυγίου. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες του αφού υιοθετήθηκαν 200 ζώα και συγκεντρώθηκαν 200.000 ευρώ προς όφελος των σκύλων και γάτων που φιλοξενούνται προσωρινά στο καταφύγιο «SPA Montpellier Dog Shelter».

Ο Remi Gaillard ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που στήριξαν την πρωτοβουλία του και με τη γενναιοδωρία τους κατάφεραν να βρουν 150 ζώα μια στοργική οικογένεια εγκαταλείποντας μια για πάντα τα κλουβιά του καταφυγίου. Όσο για τα 200.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, ο Remi Gaillard δίνει την υπόσχεση ότι θα διατεθούν αποκλειστικά για την ευημερία των ζώων του καταφυγίου.

«Έχω βιώσει τη ζωή ενός εγκαταλελειμμένου σκύλου που ζει κλεισμένος σε κλουβί.  Ξέρω ότι το πιο δύσκολο είναι η μοναξιά και η βαρεμάρα. Δε θέλω να βελτιωθούν αυτές οι φυλακές - κλουβιά, αλλά να κατασκευαστεί δίπλα από το καταφύγιο ένας μεγάλος χώρος όπου θα τρέχουν ελεύθερα τα ζώα που αναζητούν μια οικογένεια για μήνες και μερικές φορές για χρόνια» αναφέρει ο Remi Gaillard.