Προσφυγόπουλο από τη Συρία παρέμεινε δίπλα σε τραυματισμένη αδέσποτη σκυλίτσα μέχρι να φθάσει βοήθεια

Μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο έδωσε ο 8χρονος Hüseyin el-Hasan, πρόσφυγας από την Συρία, όταν εντόπισε μια αδέσποτη σκυλίτσα να κείτεται βαριά τραυματισμένη στην άκρη του δρόμου κοντά στο σπίτι του στην πόλη Kilis της Τουρκίας.

Το αγόρι δεν έκανε τα στραβά μάτια και έσπευσε δίπλα στο ζώο που είχε παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα προκειμένου να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το βοηθήσει. Ο μικρός Hüseyin ήξερε ότι δεν μπορούσε να ανακουφίσει τον πόνο του, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε τουλάχιστον να προσπαθήσει.

 

 

Έφερε μια κουβέρτα από το σπίτι του και την τοποθέτησε πάνω στην τραυματισμένη σκυλίτσα και μετά ειδοποίησε κάποιους άλλους να καλέσουν βοήθεια.

Το μικρό αγόρι παρέμεινε καθισμένο δίπλα στο τραυματισμένο ζώο και χάιδευε συνεχώς το κεφάλι του. Τελικά η βοήθεια έφθασε και το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο με τον Hüseyin να νιώθει ανακουφισμένος με αυτή την εξέλιξη.

 

 

Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων η αδέσποτη σκυλίτσα κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στα σοβαρά τραύματα της. Όταν ο Hüseyin έμαθε τα δυσάρεστα νέα στεναχωρήθηκε πάρα πολύ.

Για τη συγκινητική πράξη του μικρού αγοριού ενημερώθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Cuma Özdemir, ο οποίος επισκέφθηκε τον Hüseyin στο σπίτι του για να τον τιμήσει για τα όσα έκανε για το σκυλί.

 

 

«Η χειρονομία του Hüseyin να βοηθήσει έναν τραυματισμένο αδέσποτο σκύλο μπορεί να θεωρείται ασήμαντη για μερικούς ανθρώπους, όμως αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια  της ανθρωπιάς» ανέφερε ο Cuma Özdemir κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει συμβολικά και νέες κουβέρτες στο Hüseyin για να αντικαταστήσει εκείνη με την οποία είχε σκεπάσει την τραυματισμένη σκυλίτσα. 

 

 

Ο 8χρονος Hüseyin el-Hasan, παρά τα δικά του προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως πρόσφυγας μακριά από την πατρίδα του, ξέρει να συμπονά και να απλώνει το χέρι του για να δώσει τη βοήθεια του στους πιο αδύναμους από εκείνον.