Κτηνίατροι καταχωρούν μόνοι τους τα μικροτσίπ

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) ενημέρωσε ότι η αναβάθμιση της βάσης καταχώρησης των μικροτσίπ ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ολοκληρώθηκε και πλέον οι κτηνίατροι με Άδεια Λειτουργίας Ιατρείου Μικρών Ζώων θα μπορούν έχουν πρόσβαση στη βάση και να καταχωρούν μόνοι τους τα μικροτσίπ που τοποθετούν.

                                             

Όσοι κτηνίατροι ενδιαφέρονται να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα μικροτσίπ που τοποθετούν σε ζώα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Π.Κ.Σ. προκειμένου και να τους δοθούν κωδικοί πρόσβασης, ώστε να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα ζώα στα οποία τοποθετούν μικροτσίπ.

2. Το ηλεκτρονικό παράβολο για την καταχώρηση ενός μικροτσίπ καθορίστηκε προς το παρόν στα 1,79 € + Φ.Π.Α. = 2,20 €. Η επιβολή ηλεκτρονικού παραβόλου είναι επιβεβλημένη αφού η καταχώριση από τον κτηνίατρο θα είναι προσωρινή και θα οριστικοποιείται το αργότερο στο τέλος του ωραρίου εργασιών των Γραφείων του ΠΚΣ αφού θα γίνεται ένας τυπικός έλεγχος από τη Γραμματεία. Η οριστικοποίηση της καταχώρησης των μικροτσίπ που θα καταχωρούνται από κτηνιάτρους μετά τις 4 μ.μ θα γίνεται την επόμενη το πρωί.

3. Η αγορά των ηλεκτρονικών παραβόλων θα γίνει μέσω κατάθεσης στην τράπεζα και αποστολή με φαξ του καταθετηρίου στη  γραμματεία. Με τη λήψη του φαξ η Γραμματεία θα «ξεκλειδώνει» αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών παραβόλων μετά τη χρήση των οποίων ο κτηνίατρος δεν θα μπορεί να καταχωρεί πλέον μικροτσίπ μέχρι να “αγοράσει” εκ νέου.

4. Με την πρόσβαση στη βάση δεδομένων οι κτηνίατροι θα μπορούν να δουν και όλα τα μικροτσίπ που έχουν καταχωρηθεί στ’ όνομά τους είτε από τους ίδιους ή από τη γραμματεία στο παρελθόν, όπως επίσης να διορθώσουν τα στοιχεία (του κτηνιάτρου)

5. Οι κτηνίατροι μπορούν να ζητήσουν από τη γραμματεία να τους αποσταλεί στο email τους ένας οδηγός με screenshots της διαδικασίας καταχώρησης.

6. Στη βάση δεδομένων οι κτηνίατροι θα γράφουν πάντα με κεφαλαία γράμματα.

7. Τέλος, οι κτηνίατροι πρέπει να στέλνουν τα πιστοποιητικά ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στα γραφεία του συλλόγου με την ένδειξη «καταχωρημένα», προκειμένου να τηρείται το αρχείο.