Ξενοδοχεία φροντίζουν αδέσποτες γάτες

Ξενοδοχεία της Ελεύθερης Αμμοχώστου συμμετέχουν εδώ και 3 χρόνια στο έργο του AFCCP (Argos Famagusta Cat Care Project) που στοχεύει στη φροντίδα των αδέσποτων γάτων που βρίσκονται στις περιοχές Κάππαρη, Περνέρα, Πρωταρά, Παραλίμνι και Αγία Νάπα, αλλά και στη μείωση του υπερπληθυσμού τους.

Τα ξενοδοχεία Alion Hotels, Atlantica Club Sungarden Resort, Atlantica Sea Breeze, Olympic Lagoon, Atlantica Sun Garden Hotel, κ.ά. στηρίζοντας ενεργά τη δράση του AFCCP, χρηματοδοτούν τις στειρώσεις των αδέσποτων γατιών που ζουν στην περιοχή τους, φιλοξενώντας τα στα ειδικά καταλύματα που δημιούργησαν στους χώρους τους για να είναι ασφαλείς μέχρι να υιοθετηθούν. Οι γατούλες βρίσκουν πάντα εκεί καθαρό νερό και φαγητό.

Tαυτόχρονα ενθαρρύνουν την υποστήριξη του έργου του AFCCP μέσω των πελατών τους με την τοποθέτηση κουμπαρά στην υποδοχή για να μπορούν να κάνουν δωρεές, με όλα τα έσοδα να διατίθενται στις στειρώσεις και τη φροντίδα των γατιών που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Τους σταθμούς τροφοδοσίας των ξενοδοχείων επισκέπτονται και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, οι οποίοι ταΐζουν τις γάτες σε μια ασφαλή και ελεγχόμενη περιοχή.