Τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους «ιστορίες αδέσποτων» μέσα από το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι μυθοπλασίας των εκδόσεων «Κίτρινο Πατίνι»

http://www.kitrinopatini.grΤην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων επέλεξαν οι εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι» να κυκλοφορήσουν το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι μυθοπλασίας με τίτλο «Ιστορίες με Μουσούδες» από τη σειρά «Παραμυθοκάρτες», που δημιούργησαν  η Λιάνα Δενεζάκη και ο Μάνος Κρόκος, και έχει ως σκοπό να προωθήσει τη ζωοφιλία και να καλλιεργήσει την αγάπη και το σεβασμό των παιδιών απέναντι στα ζώα.

«Δυστυχώς, οι κακοποιήσεις ζώων στη χώρα μας είναι καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη παιδείας. Επιτέλους, αυτό πρέπει να αλλάξει. Κι αν δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί άμεσα, ας είναι η επόμενη γενιά που θα το καταφέρει. Το παραμύθι, κι ακόμα καλύτερα η ίδια η δημιουργία του από τα παιδιά μέσα από μία παιγνιώδη διαδικασία, είναι κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τρόπος!» επισημαίνουν οι δημιουργοί του νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού μυθοπλασίας «Ιστορίες με Μουσούδες», Λιάνα Δενεζάκη και Μάνος Κρόκος. 

 

 

Οι εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι» αναφέρουν: Οι «Ιστορίες με μουσούδες» είναι ένα ολοκαίνουριο υλικό μυθοπλασίας για παιδιά. Με τις κάρτες οι μικροί δημιουργοί φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, ιστορίες αδέσποτων και όχι μόνο! Παίζεται με 1.000+1 διαφορετικούς τρόπους, χρειάζεται από 1-100 παίκτες και απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 103 χρονών! Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται γιατί, όπως λέει η εικονογράφος της σειράς Λιάνα Δενεζάκη, «στη φαντασία δεν υπάρχουν ούτε όρια, μα ούτε και κανόνες». Αν και, στην έκδοση έχει συμπεριληφθεί ένα φυλλάδιο οδηγιών που υποδεικνύει έναν απλούστατο τρόπο για να στήσουν οι παίκτες τις πρώτες τους ιστορίες. Μετά από λίγο όμως είναι βέβαιο πως οι παίκτες θα μπουν στη διαδικασία να αυτοσχεδιάσουν, και τότε όλα γίνονται συνταρακτικά!».

Οι «Παραμυθοκάρτες» με θέμα τη ζωοφιλία σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν όχι μόνο τη δημιουργική φαντασία, τον περιγραφικό λόγο, την ελεύθερη έκφραση των παιδιών μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, αλλά και να ενισχύσουν επιπλέον την ενσυναίσθηση τους απέναντι στα ζώα, αναπτύσσοντας το σεβασμό και την κατανόηση που είναι απαραίτητα για τη συμβίωση με τους τετράποδους φίλους μας. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης τα: «Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας – Μυθοπλασία» και «Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο – Συναισθήματα».

Οι «Παραμυθοκάρτες» θα κυκλοφορήσουν στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και μπορείτε να  τις παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 210 300 9503 ή διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα www.kitrinopatini.gr